14. listopadu 2017 • 10:32

Musíme vyhrát, bránil se De Rossi střídání. Švédové zbořili stůl televize

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa bez Italů? Donedávna neuvěřitelná představa, však Squadra Azzura nechyběla na světovém šampionátu rovných šedesát let. Jenže turnaj v Rusku se skutečně bude muset obejít bez nich. Tým kolem legendárního brankáře Gianluigiho Buffona nezvládl baráž se Švédskem, na severu prohrál 0:1 a v domácí odvetě uhrál jen bezbrankovou remízu. Rozhodující zápas sice nenabídl žádnou branku, nebyla ale nouze o emoce.



Italové po prohře 0:1 ve Švédsku potřebovali zápas na San Siru ovládnout, bušení do branky Robina Olsena ale kýžený efekt nepřineslo. Z 24 střel se jen šest vešlo mezi tyče, žádná neprošla za záda brankáře, který je spoluhráčem Michaela Lüftnera v dánské Kodani. Neprosadil se ani rozjetý kanonýr Lazia Řím Ciro Immobile, ani tahoun v pohodě hrající Neapole Lorenzo Insigne.

Ten, koneckonců, ani nemohl. Ve Švédsku se dostal na hřiště jen na 15 minut, navíc překvapivě ve středu zálohy, domácí odvetu celou proseděl na lavičce. Fakt, že ve formě hrající útočník nedostal šanci, se nelíbil ani jeho spoluhráčům.

Když trenér Gianpiero Ventura vyzval záložníka Daniele de Rossiho k tomu, ať se jde rozcvičit, impulzivní středopolař AS Řím se na trenérský štáb obořil. "Proč mám sakra jít na hřiště já? Potřebujeme vyhrát, ne remizovat!" křičel na Venturu a ukazoval na forvarda Insigneho.  Nakonec se na hřiště nedostal ani jeden z nich...

De Rossi tak nebude zrovna s láskou vzpomínat na svůj poslední reprezentační sraz. Kromě něj a samozřejmě lídra Gianluigiho Buffona, jehož emotivní rozlučce se věnovala největší pozornost, oblékli italský dres naposledy i stopeři Juventusu Andrea Barzagli a Giorgio Chiellini. Gianpiero Ventura tak před dalším reprezentačním cyklem bude muset především najít nové pilíře obrany a novou brankářskou jedničku. Tou by se mohl stát gólman AC Milán Gianluigi Donnarumma nebo opora Janova Mattia Perin.

Samozřejmě, je otázkou, zda Ventura u národního týmu vůbec vydrží. Devětašedesátiletý kouč je tím hlavním, na kterého fanoušci a experti hází vinu za to, že se Itálie nekvalifikovala. Nedokázal nastavit vítěznou taktiku, nepohodl se s hráči... a i po blamáži odmítá svou židli opustit. "Omlouvám se jen za výsledek, ale ne za naši snahu," uvedl pro italská média a dodal, ž rezignovat nehodlá, minimálně dokud vše neprobere s italským svazem.

Zatímco italský fotbal žije vztekem a smutkem z kvalifikačního neúspěchu, Švédsko slaví. Švédové po neúspěšných kvalifikacích na šampionáty v roce 2010 a 2014 dokázali na letní turnaj v Rusku postoupit, ačkoli jim po konci reprezentační kariéry Zlatana Ibrahimovice nedávalo mnoho lidí velké šance.

Oslavy byly velkolepé už na hřišti, rozjařený národní tým samou radostí zboural komentátorskou stanici švédské verze televizní stanice Eurosport. Jen aby jí nemuseli koupit a složit nový stolek...

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva (76. Bernardeschi), Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian (64. El Shaarawy) – Gabbiadini (64. Belotti), Immobile.

Hosté: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (72. Rohdén), Johansson (19. Svensson), Seb. Larsson, Forsberg – Toivonen (54. Kiese Thelin), Berg.

Náhradníci

Domácí: Astori, Belotti, Bernardeschi, Éder, De Rossi, El Shaarawy, Gagliardini, Perin, Insigne, Rugani, Zappacosta, Gollini

Hosté: Durmaz, Guidetti, Johnsson, Helander, Krafth, Kiese Thelin, Nordfeldt, Olsson, Rohdén, Sema, Svensson

Karty

Domácí: Chiellini, Barzagli, Immobile

Hosté: Johansson, Forsberg, Lustig, Kiese Thelin, Olsen

Rozhodčí

Lahoz – Cebrián, Díaz (všichni Španělsko)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milán)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud