Tomáš Podvín
5. září 2016 • 05:00

Český start? Prázdná místa a najatí bubeníci, jen Irové se mačkali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si to čeští fotbalisté určitě nepředstavovali. Hned v prvním zápase kvalifikace o MS 2018 pod novým trenérem Karlem Jarolímem proti Severnímu Irsku přišla ztráta po remíze 0:0. A příkladná nebyla v žádném případě ani návštěva. Remízu totiž sledovala poloprázdná Letná a o atmosféru se starali pouze hostující fanoušci.



Nebyl to moc povzbudivý pohled. Zatímco v hostujícím kotli se fanoušci Severního Irska mačkali, zbytek stadionu byl při zápase národního týmu poloprázdný. Doslova. Na utkání české reprezentace totiž na Letnou dorazilo pouze 10 731 diváků.

„Nevím, jestli jsou fanoušci ještě hlavou na prázdninách. Řeknu to takhle. Pro mě je zklamáním výsledek, který jsme uhráli, ale také to, že nepřišlo tolik lidí, kolik jsem očekával,“ přiznal po zápase český obránce Filip Novák.

Novák: Chtěl jsem zakončit co nejrychleji. Měl jsem to dát
Video se připravuje ...

„Samozřejmě by bylo příjemnější, kdyby byl plný stadion, to bezpochyby. Možná je hodně takových, kteří se rozmýšlí, zda přijdou, podle toho, jak budeme hrát. Ale my bychom je potřebovali teď,“ mrzelo také trenéra Karla Jarolíma .

Ještě smutnější než počet fanoušků byla atmosféra během zápasu. O tu se z domácí strany starala výhradně hrstka bubeníků, ke kterým se přidávali ostatní diváci s nafasovanými plácačkami. Bubny byly sice hodně hlasité, ale často se zdálo, že nejde o fotbalový zápas, ale spíše o karneval…

„Bubeníky jsem ani nevnímal,“ tvrdil nicméně po utkání Jarolím. „Každému se hraje lépe, když je velký kotel a skvělá atmosféra. Lidí bylo přes 10 tisíc, to je také krásné, i když bychom se nezlobili za vyšší počet. Ale na hřišti je to nakonec na nás,“ doplnil Novák.

Tak jako tak, kontrast s hostujícími příznivci bil do očí. Zatímco zelený kout na Letné bouřil a jeden chorál střídal druhý, zbytek poloprázdného stadionu se prezentoval pouze pokřikem „my chceme gól“ a skupinkou bubeníků. A nedočkali jsme se ani tradičního „Kdo neskáče, není Čech.“

Jarolím: Pochopitelně je to ztráta, která mě mrzí
Video se připravuje ...

První domácí zápas v kvalifikaci MS 2018 sledovala poloprázdná Letná
První domácí zápas v kvalifikaci MS 2018 sledovala poloprázdná Letná

Kadeřábek: Ukázali jsme, že v Severním Irsku klidně můžeme vyhrát
Video se připravuje ...

Krejčí: Strašná škoda, že jsme tolik šancí neproměnili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud