8. září 2016 • 10:30

Škrtel promluvil o vyloučení: Nebyl to úmysl, dělají ze mě monstrum!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prohře s Anglií se stal pro zklamané slovenské fanoušky hlavním terčem. Logicky. Kapitán Martin Škrtel totiž svůj tým oslabil po šlápnutí na útočníka Harryho Kanea. Opakované záznamy mluví jasně – slovenský obránce dobře věděl, co dělá. Škrtel s tím ale nesouhlasí. „S největší vážností tvrdím, že to úmyslné nebylo,“ přesvědčuje obránce v rozhovoru pro deník Šport.



Škrtel dostal první žlutou kartu proti Anglii ve 25. minutě, v 57. minutě pak byl po šlápnutí na Kanea vyloučen. „Chci zdůraznit, že jsem ho nechtěl přišlápnout. Dotlačil jsem ho v souboji, a protože sudí nepískal, hrál jsem dál. Chtěl jsem míč z pod Kanea vydolovat, ale on se přetočil,“ popisuje slovenský kapitán. „Viděl jsem ten zákrok na videu a stojím si za tím, že to úmyslné nebylo,“ dodává.

Jenže hlavní rozhodčí duelu Slovenska s Anglií Milorad Mažič měl jiný názor a Škrtela poslal do kabin. Právě na přístup srbského sudího si bývalý obránce Liverpoolu hodně stěžuje. „Byl úzkoprsý. Od první minuty mě upozorňoval, že si na mě bude dávat pozor. Co víc, už v tunelu před zápasem říkal Matúši Kozáčikovi, že jsou se mnou stále jen problémy,“ tvrdí.

Škrtelovi se nelíbila ani první žlutá karta, kterou v zápase dostal. „Byl to můj první faul v zápase. Já sám často dostanu od útočníků loktem a ani to faul není, ale mně hned dal žlutou,“ štve ho. „Jsem obránce a je to můj styl hry. Nebudu se měnit. Pravdou je, že mám delší dobu pocit, že si rozhodčí říkají, musím dát Škrtelovi rychle žlutou, abych ho dostal pod kontrolu. Ale jaký to má smysl? Není to z jejich strany buzerace?“ přitvrzuje obránce Fenerbahce.

VIDEO | Škrtelův zákrok na Harryho Kanea

Podle Škrtela nejde o první podobnou zkušenost. „Na EURO ve Francii mi polský rozhodčí před zápasem s Německem řekl, že se na mě při předzápasových setkáních upozorňují. Začal zápas, první faul a hned žlutá. Kolikrát jsme šli teď s Kaneem do souboje a vždy upozorňoval jen mě. Nechci se tady obhajovat, ale je to divné a na zamyšlení,“ pokračuje.

Slovenský kapitán ihned po vyloučení navíc divoce gestikuloval směrem k anglické střídačce. „Nebudu zveřejňovat, co jsem jim řekl. Ale jednoduše jsem jim vyčítal, že celý zápas skákali a snažili se dělat divadlo,“ odkrývá.

Tak jako tak, Škrtel se svým spoluhráčům po utkání za vyloučení omluvil. „Ale hned říkali, že nemám za co. Oni mě znají a vědí, že nejsem zákeřný hráč. Odehrál jsem v kariéře přes 600 zápasů a dostal čtyři nebo pět červených karet. To není nic hrozného. Přesto ze mě teď dělají psychopata a monstrum,“ tvrdí.

Za vyloučení nicméně musí stoper Slovenska očekávat trest. „Cokoliv dostanu, vezmu to jako fakt. Jestli to bude jeden zápas nebo tři, to už není na mně,“ uzavírá Škrtel.

Kapitán Slovenska Martin Škrtel šlápl na útočníka Anglie Harryho Kanea a dostal červenou kartu
Kapitán Slovenska Martin Škrtel šlápl na útočníka Anglie Harryho Kanea a dostal červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud