30. září 2016 • 13:40

Německo má na Česko všechny opory, Jarolím povolal obránce Brabce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí fotbalisté nastoupí 8. října proti České republice v plné síle. V nominaci na utkání nechybí trenérovi Joachimu Löwovi žádná z opor. To trenér české reprezentace Karel Jarolím nominaci doplnil o stopera Jakuba Brabce z belgického Genku. Před pondělním srazem národního týmu rozšíří současný dvacetičlenný výběr ještě další tři hráči.



Po zranění se vrací do výběru Německa i Jerome Boateng, Mario Gómez a Ilkay Gündogan. Kvůli zdravotním potížím se ve dvaadvacetičlenném výběru neobjevil jen André Schürrle.

Löw nepřipravil při nominaci žádné překvapení a spolehl se na osvědčená jména. Nechybí mu tak ani jeden z hráčů, kteří odehráli zářijový vstupní zápas v kvalifikaci při výhře 3:0 nad Norskem.

Do výběru se naopak nevešli ve formě hrající záložník Dortmundu Gonzalo Castro, který čeká na další pozvánku už devět let, či Lars Stindl z Mönchengladbachu. Z dalších potenciálních reprezentantů chybí kvůli dlouhodobému zranění Marco Reus, Karim Bellarabi a Antonio Rüdiger.

"Nominoval jsem hráče, kteří jsou s námi delší dobu a kteří mají mezinárodní zkušenosti i rytmus ve svých klubech. Obzvláště mě těší, že jsou zpět Gündogan, Gómez a Boateng," řekl Löw. "Chceme stavět na výkonu, který jsme předvedli v Oslu," dodal.

Nominace Německa na zápasy s ČR a Severním Irskem:

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Bernd Leno (Leverkusen), Marc-André ter Stegen (Barcelona/Šp.).

Obránci: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich (všichni Bayern Mnichov), Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), Benedikt Höwedes (Schalke), Shkodran Mustafi (Arsenal/Angl.), Sebastian Rudy (Hoffenheim).

Záložníci: Julian Brandt (Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), Ilkay Gündogan (Manchester City/Angl.), Sami Khedira (Juventus Turín/It.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Max Meyer (Schalke), Mesut Özil (Arsenal/Angl.), Julian Weigl (Dortmund).

Útočníci: Mario Gómez (Wolfsburg), Mario Götze (Dortmund), Thomas Müller (Bayern Mnichov), Kevin Volland (Leverkusen).

Jarolím povolal Brabce

Čtyřiadvacetiletý Brabec má dosud v národním týmu na kontě jediný start v březnové přípravě ve Švédsku. Na konci srpna přestoupil ze Sparty do Genku, kde se již zabydlel a poslední čtyři zápasy odehrál v základní sestavě. Ve čtvrtek pomohl i k triumfu v Evropské lize 3:1 nad Sassuolem.

"Jakub je v našem hledáčku dlouhodobě a nyní pro jeho nominaci rozhodly aktuální forma a dobré výkony, kterými se prezentuje v Genku. Jakuba ve čtvrtek v zápase Evropské ligy proti Sassuolu osobně sledoval můj asistent Boris Kočí a jeho výkon hodnotil velmi pozitivně," uvedl Jarolím v prohlášení.

Český tým se po zářijové bezbrankové remíze se Severním Irskem představí v kvalifikaci 8. října v Německu, o tři dny později v Ostravě bude hostit Ázerbájdžán.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud