5. října 2016 • 04:58

Němci řeší před Čechy problém. A to jsme lepší než na MS, tvrdí Löw

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na EURO ve Francii skončili v semifinále. Cíl německých fotbalistů celý turnaj vyhrát, se nepodařil. Analýza šampionátu přitom ukázala, že byli Němci lepší v mnoha aspektech, než v roce 2014, kdy vyhráli MS v Brazílii. Zároveň se však trenér Joachim Löw dozvěděl o jednom velkém nedostatku, který bere před sobotním vzájemným duelem s Českem velmi vážně. Mistry světa trápí efektivita.



Do kvalifikace na světový šampionát vstoupilo Německo impozantně. Na začátku září vyhrálo v Norsku jasně 3:0 a po přesvědčivém vítězství, nemohl o jeho dominantní síle, téměř nikdo pochybovat.

Od utkání v Norsku si však Němci provedli zpětnou analýzu EURO ve Francii, a jak cituje deník Die Welt trenéra Joachima Löwa, přišli na velmi kuriózní zjištění. „Téměř ve všech aspektech hry, jsme byli lepší než v roce 2014,“ překvapil Löw novináře výsledkem třídenní konference fotbalových trenérů, která proběhla před několika týdny v Düsseldorfu.

„Jde o držení míče, hru na území soupeře, krátké sprinty, inkasované góly a celkově nedovolit soupeři vytvořit si velké šance,“ pokračoval německý kouč. „Je to zvláštní, ale je to tak. Jediné, co nás nyní trápí, je, že na vstřelení branky potřebujeme obrovské množství střel,“ uvedl negativní bod analýzy.

Kevin Volland se v dresu Leverkusenu střelecky dosud neprosadil
Kevin Volland se v dresu Leverkusenu střelecky dosud neprosadil

Němci potřebují ke skórování v průměru 12 až 13 střeleckých pokusů. K tomu, aby se tato statistika vylepšila, povolali na kvalifikační duely s Českem a následně se Severním Irskem útočníka Kevina Vollanda, bývalého spoluhráče Pavla Kadeřábka z Hoffenheimu, který posílil Leverkusen. Z nominace nakonec vypadl Mario Gómez.

Paradoxem je, že Volland se v aktuálním ročníku bundesligy ani jednou nezapsal mezi střelce. Kromě něho mohou v útoku také nastoupit ofenzivní univerzálové Thomas Müller a Mario Götze.

Jak se Němcům podaří svoji efektivitu vylepšit, na vlastní kůži pocítí čeští fotbalisté už v sobotu. Na stadionu Volskparkstadion v Hamburku, který má kapacitu přes 50 tisíc míst, poženou domácí zaplněné tribuny. Podle německého tisku je aktuálně prodáno přes 46 tisíc vstupenek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud