Jonáš Bartoš
8. října 2016 • 04:50

Sestava na Němce: Češi změní systém, Kadlece podpoří Dočkal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | Koho na kvalifikační duel s Německem vyšle Karel Jarolím? Trenér české fotbalové reprezentace den před utkáním prozradil, že o základní sestavě má jasno. Nejspíš se mu do ní i přes kvalitní výkony v bundeslize nevejde Theo Gebre Selassie. Krajního obránce Werderu Brémy by si v zahajovací jedenáctce přáli čtenáři iSport.cz, kteří hlasovali v anketě. Jak se jejich názor liší od pravděpodobné sestavy, kterou podle iSport.cz vyšle do boje český kouč?



O tom, jak si poradit s brutální silou světových šampionů, Karel Jarolím poslední týdny horečně přemýšlel. Dumal i nad složením základní sestavy, kterou do těžkého duelu v Hamburku pošle.

„Jasno máme, bylo by hloupé, kdybychom měli nějaké pochybnosti. Pro něco jsme se rozhodli, věřím, že ti, co nastoupí, odvedou co nejlepší výkon stejně tak ti, co do zápasu zasáhnou,“ prohlásil na páteční tiskové konferenci.

Jarolím naznačil, že jen na lavičce nechá Thea Gebre Selassieho. Devětadvacetiletý krajní obránce přitom hraje nejvyšší německou soutěž, v aktuálním ročníku podává v dresu Werderu Brémy výtečné výkony a jako jeden z mála českých fotbalistů nastupuje pravidelně v cizině. Daří se mu i střelecky, v samotném závěru rozhodl domácí duel s Wolfsburgem.

Jarolím: Pokud nebudeme odvážní směrem dopředu, bude to špatné
Video se připravuje ...

Na pravém obránci si ale stabilní pozici vybudoval Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a pro Gebre Selassieho nezbývá místo. „Vím o tom, že Pavel nastupoval zleva. Ale Filip Novák se Severním Irskem odehrál dobrý zápas, nechtěl jsem do toho zasahovat. Ještě nás čeká utkání s Ázerbájdžánem (v úterý v Ostravě), je možné, že dostane šanci v tom dalším zápase,“ řekl Jarolím při dotazu na možné zařazení Gebre Selassieho.

Exlibereckého obránce si v základní sestavě nicméně přejí čtenáři, kteří hlasovali v anketě iSport.cz. Jde zároveň o jediné jméno, ve kterém se liší oproti předpokládané sestavě, jaká vyběhne do náročné sobotní bitvy.

Jarolím v reprezentaci dosud sázel na model se dvěma útočníky, na půdě největšího favorita skupiny ale spíš vsadí na systém s pětičlennou zálohou a jediným hrotovým forvardem. „Máme i variantu s jedním středovým hráčem, co bude zároveň plnit roli druhého útočníka,“ přiznal český kouč.

Podle iSport.cz by tím hráčem měl být záložník Sparty Bořek Dočkal. Tomu budou nejspíše krýt záda David Pavelka a Tomáš Hořava. Na hrotu by měl nastoupit Václav Kadlec, kterého budou ze stran podporovat Jiří Skalák a Ladislav Krejčí.

Sestava na Německo podle hlasování čtenářů iSport.cz

Vaclík – Kadeřábek, Suchý, Sivok, Gebre Selassie – Pavelka, Hořava - Skalák, Dočkal, Krejčí – V. Kadlec.

Pravděpodobná sestava na Německo podle iSport.cz:

Vaclík – Kadeřábek, Suchý, Sivok, Novák – Pavelka, Hořava - Skalák, Dočkal, Krejčí – V. Kadlec.

V Hamburku se Němcům nedaří. "Teď to bude jiné," slibuje Khedira
Video se připravuje ...

Löw: Češi jsou naším největším soupeřem ve skupině
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud