Richard Šíma
12. října 2016 • 04:50

Kadlec hraje? Já ho neviděl, hodnotil Petržela. Katastrofa jako v Německu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm. Tolik změn učinil Karel Jarolím v sestavě pro duel s Ázerbájdžánem ve srovnání s utkáním v Německu. Mnohem víc, než se čekalo. Výsledek? Zdaleka ne vše přineslo takový efekt, jaký český kouč očekával. Jakž takž se povedlo zařazení Theodora Gebre Selassieho na pravý kraj obrany. Zbytek? Nic moc. Mnohem víc si nejen Jarolím sliboval od nově sestavené útočné dvojice.



Málokomu se asi povedlo trefit dopředu sestavu, s níž Karel Jarolím do utkání, v němž Češi museli vyhrát, vyrukoval. Budila očekávání. Přinesla však zklamání. Češi ani napotřetí nevstřelili v této kvalifikaci gól.

Největší překvapení přichystal Jarolím na krajích obrany. Zařazení Gebre Selassieho se očekávalo, ale spíše na levou stranu, aby na té pravé mohl zůstat Pavel Kadeřábek. Kouč postavil doleva libereckého Jana Sýkoru. „Je to šikovný kluk. Univerzální. Ale přece jen se ukázalo, že levá strana obrany není úplně jeho post,“ zhodnotil Sýkorovo počínání někdejší liberecký trenér Vlastimil Petržela.

Gebre Selassie pomohl. Od první minuty se zapojoval téměř do všech kombinací českého týmu, který i díky němu využíval častěji pravou stranu, než tu levou. „myslím si, že měl hrát už v Německu,“ poznamenal Petržela. „Ale upozorňuju, že se na to dívám z dálky, neznám detaily, proto nechci Karlovo rozhodování nějak komentovat a hrát si na chytrého,“ dodal.

Vaclík: Remíza je ztráta, kvalifikaci jsme rozjeli špatně
Video se připravuje ...

Petrželovi, ani nikomu jinému, nemohlo uniknout, jak neviditelný byl na hřišti Václav Kadlec. „On hraje?“ reagoval Petržela v půlce zápasu. „To jste mě překvapil. Já ho neviděl. Soupeře, jakým je současný Ázerbájdžán, musíme porazit o tři o čtyři góly. A právě takoví hráči, jako je Kadlec, musí patřit mezi ty nejviditelnější. A stal se pravý opak,“ poznamenal někdejší trenér Slavie i Sparty.

Kdyby prý měl právo do rozhodování o sestavě zasáhnout, doporučil by na hrot útoku jiného hráče, než Patrika Schicka. „Mám ho moc rád, je to hodně talentovaný kluk, ale tyhle zápasy pro něj ještě asi nejsou,“ řekl Petržela. „Navíc bylo docela vidět, jak mu vadí ten klouzavý terén,“ dodal.

Gebre Selassie po remíze s Ázerbájdžánem: Naší slabinou je produktivita
Video se připravuje ...

Do základní jedenáctky by prý na jeho místo delegoval Milana Škodu. Který se ve druhé půli na hřišti objevil. „Jestliže chcete soupeře od první minuty tlačit a předpokládáte, že bude stažený hodně vzadu, musíte tam mít hlavičkáře. A tím je právě Škoda,“ pravil nynější kouč Baníku.

A ostatní změny v sestavě? Více se čekalo od Skaláka, Droppa se neschovával, ale ani on nezazářil. „Měl pár zajímavých věcí, ale taky několik, řekněme, rozpačitých,“ pravil Petržela na Droppovo konto. „Myslím si prostě, že máme lepší hráče. Ale ať tak nebo tak, i v této sestavě jsme měli Ázerbájdžánce jednoznačně porazit. Výsledek, kterého jsme dosáhli, je pro mě nepochopitelný. V Německu to od nás byla katastrofa, ale včera bohužel taky,“ shrnul Petržela dvojzápasové vystoupení české reprezentace.

Schick: Střeleckou smůlu jsme měli proti Ázerbájdžánu prolomit
Video se připravuje ...

Jan Sýkora v reprezentačním dresu
Jan Sýkora v reprezentačním dresu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud