12. října 2016 • 04:10

Víc gólů než Češi dalo i San Marino. Jsi k*rva hrdina, oslavovalo střelce

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak málo stačí k totální euforii? Dát gól na hřišti soupeře! Fotbalisté San Marina se prosadili v kvalifikaci na mistrovství světa 2018 na hostující půdě po 15 letech, když se v 54. minutě v Norsku trefil útočník Mattia Stefanelli. I když nakonec hostující tým prohrál 1:4, propukl v tu chvíli v obrovskou radost. Aby ne, týmu poskládanému z poloprofesionálů se podařilo to, co například české reprezentaci nikoliv...



Patnáct let je dlouhá doba. Nekonečné čekání San Marina na gól na hřišti soupeře v kvalifikaci o MS ukončil útočník Stefanelli, který využil rychlý brejk, tvrdou ránou pod břevno vyrovnal a zapsal se do historie.

Celý tým včetněho hráčů a trenérů z lavičky se seběhl na střelce a na hřišti vypukla euforie. A nejen tam. Oficiální i fanouškovský twitter reprezentace zahltil sociální sítě svými příspěvky. A právě účet fanoušků hodně bavil.

VIDEO: Historický gól San Marina do sítě Norska

„My jsme k*rva skórovali na hřišti soupeře. Stefanelli, jsi k*rva hrdina,“ neskrýval radost příznivec San Marina. Ještě předtím si vychutnal oslavu gólu a přidal další vtipný příspěvek. „Rusko volá,“ užíval si chvíle slávy na sociálních sítích.

Naopak v Norsku propadli zděšení. Dostat gól od San Marina není nejlepší vizitka. V jednom z televizních studií nemohli uvěřit svým očím a jeden z moderátorů dokonce zhasnul osvětlení a ve studiu byla chvíli radši tma.

VIDEO: Tma ve studiu norské TV

Fotbalistům San Marina se povedlo něco, na co zatím svěřenci Karla Jarolíma čekají. Čeští reprezentanti jsou sice v kvalifikační skupině na MS před trpaslíkem díky dvěma remízám 0:0, ale poloprofesionální tým má na kontě aspoň jednu vstřelenou branku. Z českých reprezentantů se ve třech zápasech zatím nikdo neprosadil. Česko tak společně s Kyprem zůstalo dvěma týmy, které ještě gólovou radost nepoznaly.

To oslavy San Marina pokračovaly dlouho po konci utkání. „Stefanelli udělal jeho zemi hrdou. Milujeme tě,“ objevilo se dále twitterovém účtu, který získal za jeden večer kolem 1500 nových sledujících. Možná na dalších patnáct let na tuhle noc v malé fotbalové zemi jen tak nezapomenou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud