Jonáš Bartoš
12. října 2016 • 15:28

Fanoušci v Ostravě potěšili fotbalisty. Po zápase vytleskali Droppu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remízou 0:0 s Ázerbájdžánem nepotěšili sami sebe ani fanoušky. Fotbalisty české reprezentace může hřát alespoň to, jakým způsobem je hnalo ostravské publikum. Po bezgólovém zápase sice tribunami zazněl pískot, který ale brzy přehlušil děkovný aplaus baníkovského kotle za brankou. „Tohle jsem v Česku ještě nezažil,“ ocenil přízeň fanoušků obránce Theodor Gebre Selassie.



V nevlídném deštivém večeru zavítalo na Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích celkem 12 148 fanoušků, kapacita moderního stánku činí 15 275 sedících diváků. Šlo o velmi slušnou návštěvu. Navíc – diváci v Ostravě dokázali reprezentantům vytvořit skvělou kulisu.

„Atmosféra byla super, lidé nás hnali a chtěli nás vidět vyhrát. Za celé mužstvo bych jim chtěl poděkovat, že přišli v takovém počtu i za takového počasí, které nebylo úplně příznivé, a fandili nám,“ ocenil gólman Tomáš Vaclík .

Konat se zápas jinde v Česku, domácí hráči by to za výkon na trávníku nejspíš pořádně schytali. Zima, déšť, žádný gól, zklamání ze zápasu, který se vzhledem k vývoji v kvalifikační skupině měl vyhrát, k nespokojenosti dávalo moře důvodů. Nicméně v Ostravě se po utkání děkovalo.   

„To bylo fantastické. Jen škoda, že jsme se divákům nemohli na konci odvděčit výhrou. Musím říct, že tohle jsem v Česku ještě nezažil,“ prohlásil po utkání obránce Theodor Gebre Selassie . „Fanoušci mě potěšili. Tušili jsme a věděli, že tady bude dobrá atmosféra jako vždycky, o to víc mě mrzí, že my jsme je nepotěšili aspoň trochu tou jednou vstřelenou brankou,“ smutnil domácí kouč Karel Jarolím .

Zklamaný útočník české reprezentace Václav Kadlec po remíze s Ázerbájdžánem
Zklamaný útočník české reprezentace Václav Kadlec po remíze s Ázerbájdžánem

Závěr zápasu i přes vytrvalé povzbuzování provázely rozpaky, na většině stadionu se ozýval pískot. „Chtěli nás vidět vyhrát a my jsme nevyhráli,“ chápal Vaclík rozladění fanoušků. Negativní atmosféru však brzy přebil hlavní kotel za brankou. Tam diváci hráčům zatleskali, ti okamžitě přelezli bariéry a šli jim na atletickou dráhu poděkovat.

Potlesk a vyvolávání od fanoušků si po utkání užil i Lukáš Droppa, který v dresu Baníku odehrál tři sezony. „Luuuukáš Droppa,“ skandoval hlouček příznivců, který dlouho po skončení zápasu čekal na hráče před stadionem blízko nachystaného autobusu.

„Nastoupit v základní sestavě reprezentace pro mě znamená strašně moc. Trenér mi dal důvěru, navíc v Ostravě. Měl jsem tu asi 30 lidí z rodiny a fanoušky z Baníku, kteří mě znají. Hrozně moc jsem chtěl vyhrát, ale bohužel to nevyšlo a jsem z toho strašně zklamaný,“ prohlásil po utkání sedmadvacetiletý záložník ruského Tomsku.

České fotbalisty za výkon proti Ázerbájdžánu chválit nelze. Přítomné fanoušky, kteří v nepřejících podmínkách vytvořili národnímu týmu víc než obstojnou kulisu, ale rozhodně ano.

Gebre Selassie po remíze s Ázerbájdžánem: Naší slabinou je produktivita
Video se připravuje ...

Vaclík: Remíza je ztráta, kvalifikaci jsme rozjeli špatně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud