Jonáš Bartoš
12. listopadu 2016 • 04:50

Jarolímovy SUPERtahy! Krmenčík si řekl o odměnu, Krejčí řádil vpravo

Vstoupit do diskuse
0
  • První radost z výhry v kvalifikaci o MS 2018První radost z výhry v kvalifikaci o MS 2018FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Uhodnout českou sestavu trenéra Karla Jarolíma je pomalu horší, než tipovat čísla zajišťující jackpot ve sportce. Zkušenému kouči proti Norsku nečekané tahy do základní jedenáctky vyšly dokonale. Nováčci Michael Krmenčík a Jaromír Zmrhal se radovali z premiérových reprezentačních tref, co víc si od nasazení nových tváří přát. Co se Jarolímovi proti Norsku povedlo?

  • KRMENČÍK NA HROTU

    Karel Jarolím trefil zařazením plzeňského útočníka bingo. Michael Krmenčík po přesné příhře Ladislava Krejčího, při svém prvním pořádném kontaktu s míčem, otevřel skóre. Třiadvacetiletý forvard prožívá fotbalový podzim snů. Z téměř odloženého hráče v Plzni se stal reprezentant, co v premiéře načal cestu k důležitému vítězství. Mohl přidat i další trefy, ale slibné možnosti už nezužitkoval. Přesto byl jedním z hlavních hrdinů pátečního večera. Může se těšit na prémii od trenéra Jarolíma, který českému střelci v nadsázce slíbil návštěvu fastfoodu.

    Krmenčík: Teď chci být v reprezentaci důležitým hráčem
    Video se připravuje ...

  • ZMRHAL V ZÁKLADU, KREJČÍ DOPRAVA

    Tímhle trenér Jarolím také hodně překvapil. Ladislav Krejčí, ortodoxní levák a pila levé zálohy, tentokrát začal na opačné straně hřiště. „Chtěli jsme zařadit Jaromíra Zmrhala, napravo zase odkrývat prostor pro Pavla Kadeřábka. Ten odehrál skvělé utkání,“ vysvětlil trenér Jarolím. Zmrhal, druhý zelenáč v české základní sestavě, se v první půli spíš rozkoukával, po přestávce si ale naběhl na výstavní pas Bořka Dočkala a přidal druhý český gól. Ladislav Krejčí odehrál rovněž výtečné utkání a zaznamenal asistenci u první branky domácího týmu.

    Zmrhal: Z gólu na svém domácím stadionu mám dvojnásobnou radost
    Video se připravuje ...

  • DOČKAL OFENZIVNÍM LÍDREM

    Po vyloučení v Liberci a udělení třízápasového trestu neprožívá sparťanský špílmachr ideální období. Proti Norsku ale odpověděl Bořek Dočkal skvělým výkonem. Tvořil hru, neúnavně se nabízel a plnil přesně to, kvůli čemu na hřišti je. Nádherným pasem za obranu narýsoval druhý gól pro Jaromíra Zmrhala, patřil k nejlepším mužům zápasu. Dočkal je momentálně pro českou ofenzivu nenahraditelný a proti norské reprezentaci, v jejíž zemi před lety působil, se opravdu vyznamenal.

    Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
    Video se připravuje ...

  • JISTÁ OBRANA

    Nebýt zbytečného zaváhání Tomáše Sivoka a celé defenzivy při norském snížení v závěru, dostala by česká obrana jedničku s hvězdičkou. Čtveřice Kadeřábek, Sivok, Brabec, Novák pracovala téměř bezchybně, stejně jako další hráči, kteří včas přepínali směrem dozadu. Byť se český tým několikrát ocitl pod silným norským tlakem, náročné situace zvládal. Mnoho nechybělo a trenér Jarolím by se radoval ze třetí kvalifikační nuly vzadu.

    Vaclík: Vítězství i gól byly strašně důležité
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud