10. června 2017 • 14:20

Vyhazov ve druhé lize, pak trénink s repre. Anglie řeší nový objev

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dny byly pro kariéru anglického brankáře Luke O´Reillyho hodně divoké. Že vám to jméno nic neříká? Není divu. Teprve dvacetiletý fotbalista se neprosadil ani v kádru druholigového Cardiff City. Jenže tento týden se stal součástí slavné reprezentace Albionu, která se připravuje na vypjatý kvalifikační zápas o MS 2018 ve Skotsku. A ejhle, mladý gólman se okamžitě stal terčem skauutů klubů z Premier League.



Pokud si zadáte jméno Luke O´Reilly do vyhledávače, kromě osobních účtů na sociálních sítích vám nevyjede o fotbalové kariéře zhola nic. Talentovaný borec nemá za sebou v této sezoně ani jeden start v druhé nejvyšší soutěži Anglie. Jeho potenciál nebyl pro klub z Cardiffu natolik zajímavý, aby mu po dvou letech smlouvu prodloužil. Momentálně si tak hledá nové angažmá.

O to větší šok musel zažít, kam ho osud nasměroval v předchozích dnech. Mladík dostal pozvánku na reprezentační sraz před důležitým utkáním ve Skotsku.

Z ničeho nic se tak stal pátým brankářem národního týmu a mohl posbírat zkušenosti vedle takových es, jako jsou Joe Hart, Tom Heaton, Jack Butland a Fraser Forster, kteří se mohou pyšnit stovkami ligových startů.

„Miluju tento týden a trénování s Anglií. Skvělé zážitky, díky za všechno,“ blažil se na svém Twitteru O´Reilly.

V přítomnosti o hodně slavnějších kolegů strávil celý týden, i když se nejdříve mělo jednat pouze o jednodenní záležitost. O nevšední nominaci se postaral trenér brankářů Martin Margetson, který O´Reillyho trénoval ještě v Cardiffu, než se stal součástí trenérského štábu v národním týmu.

Kromě nezapomenutelného zážitku by nečekané dobrodružství mohlo přinést neznámému hráči i zajímavé angažmá. Podle spekulací v britských médiích už situaci okolo talentu monitorují dva kluby z Premier League, jedním z nich by měl být Crystal Palace.

Asi jen těžko si představit, že by před několika týdny po vyhazovu z posledního angažmá mohl snít o reprezentaci a smlouvě v jedné z nejslavnějších lig. Jenže i takové příbehy fotbal přináší.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud