12. června 2017 • 22:11

MS ve fotbale má dalšího účastníka. Po Brazílii se kvalifikoval také Írán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Íránu se jako druhý tým po Brazílii kvalifikovali na mistrovství světa v Rusku v příštím roce. V dnešním zápase v Teheránu porazili Uzbekistán 2:0 a díky zisku 20 bodů mají dvě kola před koncem jistotu, že neskončí hůř než druzí. Druhou postupovou příčku drží s třinácti body Korea, Uzbekistánu s dvanácti patří třetí pozice zajišťující baráž.



O výhře domácích rozhodli v prvním poločase Serdar Azmún a v závěru utkání Mehdi Tarimi. Krátce po přestávce navíc Masúd Šodžáí neproměnil penaltu. Írán měl celý zápas pod kontrolou a soupeři dovolil jedinou střelu. Udržel jedenácté čisté konto v kvalifikaci za sebou, delší sérii zaznamenalo s třinácti nulami pouze Skotsko v letech 1993 až 2000.

Írán vedený bývalým trenérem Realu Madrid nebo Portugalska Carlosem Queirozem postoupil na mistrovství světa popáté v historii, poprvé se však dokázal kvalifikovat na dva šampionáty po sobě. Zatím se představil na turnajích v letech 1978, 1998, 2006 a 2014. Z dvanácti duelů na světových šampionátech vyhrál jediný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud