31. srpna 2017 • 15:59

Velká česká zbraň? Schick, prohlásil Hummels. Útočník ale není v nominaci

Autor: jon, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všímají si zejména sami sebe, o soupeře jim až tolik nejde. Fotbalisté Německa moc dobře vědí, že právě oni jsou momentálně nejlepší reprezentací světa. Stoper Mats Hummels při otázce na český tým odpověděl, že velkou zbraní domácích je Patrik Schick. Český forvard, který v minulých dnech stvrdil přestup do AS Řím, ale v aktuální nominaci na Německo není, což zadák Bayernu den před kvalifikačním duelem v Edenu nejspíš vůbec netušil.



Hummels se do kádru úřadujících světových šampionů a čerstvých vítězů Konfederačního poháru vrací po delší odmlce zaviněné zraněním. V Edenu ale už pravděpodobně v pátek nastoupí, možná navlékne i kapitánskou pásku.

Jak zkušený zadák Bayernu vnímá český fotbal? O tom se den před utkáním na tiskové konferenci rozpovídal při otázce, zda český tým při absenci dřívějších hvězd typu Jana Kollera vůbec může německé suverény něčím ohrozit.

Hummels: Pamatuju si na Kollera, nenechal mě vyhrát hlavičku
Video se připravuje ...

„Zrovna proti Kolllerovi jsem jako mladý hrál v bundeslize, skoro mě nenechal vyhrát hlavičku. Ale od té doby jsem se samozřejmě zlepšil,“ zavzpomínal osmadvacetiletý zadák německého mistra, který největší část dosavadní kariéry odehrál v Borussii Dortmund.

„Doma jsme s Čechy minulý rok v říjnu odehráli výborný zápas, vyhráli jsme 3:0. Ale to neznamená, že to bylo jednoduché utkání,“ zdůraznil. „Češi na nás nastoupili hodně dynamicky a útočně, chvíli nám trvalo, než jsme se s tím srovnali.“

Němci už jsou v Praze! Podpisy šetřili, Özil s Kroosem jen proběhli
Video se připravuje ...

Při slovech o soupeři ocenil sílu domácího výběru Karla Jarolíma . „Víme, že mají několik skvělých hráčů, co nastupují v bundeslize. Kromě nich mě napadá jméno Patrika Schicka , pro Čechy to je velká zbraň,“ uvedl Hummels.

Podle těchto slov to ale vypadá, že Němci ještě neabsolvovali důkladnou přípravu na pátečního soka. Kdyby ano, těžko by Hummels jmenoval Schicka mezi českými zbraněmi. Nová posila římského AS kvůli přestupovým průtahům a pozdějšímu startu do přípravy totiž v české nominaci na zápas s Německem chybí.

Mladého útočníka, který teprve před rokem přestoupil do Sampdorie Janov po ročním hostování v Bohemians, ale slova německé opory určitě zahřejí. Když si jeho jméno vybaví, je jasné, že Schick po přestupu do AS Řím patří k elitním evropským forvardům, jaké si ostatní obránci pamatují.

Pro český výběr je samozřejmě škoda, že se jednadvacetiletý forvard ještě nenachází v ideální zápasové formě a na Německo není připravený.

„Co se týká českého týmu, na papíře je to nejsilnější soupeř ze skupiny. Ale v průběhu kvalifikace nějaké body ztratili, teď mají před sebou složité období, dá se říct, že jdou hlavou proti zdi. Už nesmí ztrácet body a musí se pokusit vyhrát oba zápasy, co je teď čekají. Každopádně Češi hrají dobrý fotbal a očekávám výborné utkání,“ přidal svůj názor německý trenér Löw.

Löw: Češi stojí zády ke zdi, ale chceme je zaměstnat ofenzivou
Video se připravuje ...

Fotbalisté Německa na tréninku v pražském Edenu
Fotbalisté Německa na tréninku v pražském Edenu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud