2. září 2017 • 11:08

Němci odsoudili fanoušky. Katastrofa, naštvalo chování Hummelse

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost s fanoušky? Ani náhodou. Němci si po vydřené kvalifikační výhře 2:1 podali ruce s českými hráči a mazali do kabin. Kotel svých příznivců nepozdravili. Důvod? Narušování minuty ticha, skandování proti Německému fotbalovému svazu, pokračující urážky směrem k útočníkovi Timu Wernerovi či nacistické pokřiky. „Je to katastrofa,“ zlobil se střelec vítězné branky Mats Hummels.



Problémem byla především skupina několika desítek jedinců, kteří se srotili v rohu dole za jednou z branek. Svými popěvky provokovali celý zápas. „Začalo to už minutou ticha,“ upozornil Hummels na zcela nevhodné narušení uctění památky nedávno zesnulých bývalých českých funkcionářů Rudolfa Bati a Rudolfa Kocka a hlavní účetní fotbalové asociace Lenky Civínové.

A pokračovalo to výpady proti Timu Wernerovi, jenž dal ve 4. minutě první branku Němců. Část německých fans na něj pokřikovala, že je „zku..syn“.

Útočník Lipska to má v Německu těžké, mnoho fanoušků mu nemůže zapomenout, že v prosinci v bundesligovém utkání proti Schalke nafilmoval penaltu, která pak pomohla Lipsku k vítězství.

V reprezentaci byl už předtím vypískán. Ačkoliv se za svou chybu omluvil, část německých příznivců mu neodpustila. Svou roli hraje zřejmě i to, že působí v nepopulárním Lipsku.

Z německých sektorů na stadionu pak přicházely i ataky proti Německému fotbalovému svazu. A ještě… „Když pak slyšíte pokřiky s nacistickým podtextem, není divu, že nad tím nejásáme a netleskáme tomu. Byli jsme za jedno v tom, že za nimi nepůjdeme,“ vylíčil křídelník Julian Brandt.

„Naprosto se od toho distancujeme a nechceme s tím mít nic společného,“ prohlásil rezolutně Hummels. „Tohle při našich zápasech v žádném případě nepotřebujeme. To nejsou fanoušci, ale chuligáni, kteří nemají s fotbalovými fanoušky nic společného,“ hromoval dál. „Je nám líto těch, kteří nic takového neskandovali,“ dodal stoper Bayernu Mnichov.

Ter Stegen: Daridův gól byl překrásný, to se musí uznat
Video se připravuje ...

Müller: Češi nám zkomplikovali život, extrémně běhali
Video se připravuje ...

Vaclík: Přijít o bod takhle v závěru je velké zklamání
Video se připravuje ...

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud