Jan Podroužek
4. září 2017 • 16:11

Česko stále hledá útočníky. Góly jsou na úrovni Lucemburska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BELFASTU | Jó, to bývaly časy. Ale tahle věta se dá vlastně říct o kaž dé řadě národního týmu, nejen o útočnících. Ale na těch to bude dneska v Severním Irsku ležet především. Za reprezentaci už dávno nedávají góly spolehliví Jan Koller nebo Milan Baroš, teď je to na Michaelu Krmenčíkovi a Janu Klimentovi. Páru, který dohromady nasbíral pouhých osm startů...



Hezky popořadě. Už to zkoušeli Matěj Vydra, Václav Kadlec, Tomáš Necid , Michal Škoda , Patrik Schick , a teď jsou v nominaci Michael Krmenčík a Jan Kliment. Dohromady sedm útočníků se protočilo v tomto kvalifikačním cyklu. A výsledek? Bez vytáček – je fakt špatný, a dneska se to chtě nechtě musí změnit.

Bez nadsázky i jakéhokoli zesměšňování, když si odmyslíme šestigólové vypráskání San Marina, je český útok co se týče produktivity někde na úrovni Běloruska, Lucemburska, Gruzie nebo Estonska. Ne do kvality, tu má samozřejmě mnohem vyšší, ale ty góly...

Výběr Karla Jarolíma dal celkem deset branek, ale z toho jen čtyři soupeřům, s nimiž se má poměřovat minimálně o barážové druhé místo ve skupině. Z toho tři branky Norům a jednu Němcům. Jmenovitě se o to postarali Vladimír Darida , Theodor Gebre Selassie , Jaromír Zmrhal a – hurá, útočník! – Michael Krmenčík. Právě na něm teď bude úloha střelce viset. A je pravda, že v reprezentaci nemá vůbec špatnou bilanci.

ANKETA po Německu. Jarolím postavil pět obránců. Udělal dobře?
Video se připravuje ...

V jejím dresu je sice velmi krátce, naskočil jen do sedmi zápasů, ale dal v nich čtyři góly, čili se trefuje častěji než ob utkání. Opírá se o sílu, celkem slušnou rychlost a důraz ve vápně. Má dobrou hlavu, a není špatný ani při pokusech jeden na jednoho. Jarolím na něj nejspíš dneska vsadí, a v záloze si nechá Jana Klimenta, úplnou prvničku, která debutovala v áčku v pátek proti Německu.

„Dávat góly není jen o útočnících, ale obecně o ofenzivních hráčích a o těch, kteří chodí na standardky,“ předříkává Jarolím starou pravdu. „Bude hlavně důležité, abychom byli efektivní, když už se naskytnou dobré možnosti,“ upozorňuje, že je třeba využít každého zaváhání soupeře.

Irové totiž zatím dostali v kvalifikaci jen dva góly, a to na hřišti sakra silného Německa. Jinak je v ostatních šesti zápasech nikdo jiný nepřekonal.

„Já ale věřím, že oba naši útočníci jsou toho schopní. Doufejme, že se jim to podaří,“ přeje si český kouč.

A s ním úplně každý fanoušek, který ještě věří v postup na mistrovství světa.

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

Jdeme pro vítězství! Musíme se jim vyrovnat v nasazení a přidat naší hru, hlásí Krejčí před Severním Irskem
Video se připravuje ...

Krmenčík chválil Daridu a vyhlíží duel se Severním Irskem. Máme se od čeho odrazit, hlásí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud