8. října 2017 • 07:30

Další postup! Kostarika si po vydřené remíze s Hondurasem zahraje na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kostariky mají po domácí remíze s Hondurasem 1:1 jistou účast na mistrovství světa v Rusku. Jejich vyrovnávací branku vstřelil v San José až v 5. minutě nastavení Kendall Waston. Hosté do té doby vedli gólem Eddieho Hernándeze.



Zápas se hrál kvůli tropické bouři o den později a skončil stejně jako březnový duel těchto soupeřů v Hondurasu. I tehdy zachránil Kostariku před porážku obránce z Vancouveru Waston.

Kostaričané se na světový šampionát probojovali popáté a podruhé za sebou. Před třemi lety v Brazílii postoupili překvapivě až do čtvrtfinále, v němž prohráli s Nizozemskem jen na penalty.

Postup ze zóny CONCACAF, v níž hrají týmy ze Severní a Střední Ameriky, si už dříve zajistilo Mexiko. Blízko k němu mají i Spojené státy, jimž v úterý na půdě posledního Trinidadu a Tobago bude stačit i remíza. Honduras bude ve stejný den na dálku bojovat s Panamou o čtvrté místo a úspěšnější z této dvojice se utká s vítězem dvojzápasu Austrálie - Sýrie.

Jistými účastníky mistrovství světa jsou vedle Kostariky a Mexika také Belgie, Německo, Anglie, Španělsko, Brazílie, Japonsko, Jižní Korea, Írán, Saúdská Arábie, Nigérie a pořádající Rusko.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - severoamerická zóna CONCACAF:

San José: Kostarika - Honduras 1:1
Branky: 90+5. Waston - 66. Hernández.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud