9. října 2017 • 10:18

Kouč Skotů po konci nadějí na MS: Dejme dohromady velké muže a ženy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skotská reprezentace byla po delší době blízko výraznějšího úspěchu v kvalifikaci. Až do posledního kola sahala ve svojí skupině po druhém místě, které by ji mohlo zaručit baráž. Po remíze 2:2 ve Slovinsku ale skončil ostrovní tým až třetí za Slovenskem. Trenér Skotska Gordon Strachan měl neobvyklé vysvětlení. „Jsme geneticky pozadu,“ prohlásil.



Urostlí skotští hráči, kteří každého přehlavičkují. Taková představa už neplatí – alespoň podle Strachana. „V posledním cyklu jsme byli druzí nejmenší hned po Španělsku.“ Do budoucna nabídl neobvyklé řešení, jak tento problém odstranit. „Možná bychom mohli dát dohromady velké muže a ženy a uvidíme, co se stane.“

V praxi se tento nedostatek ukázal také v posledním zápase. „Nikdo mi nenamluví, že jsou Slovinci technicky lepší než naši hráči. Ale po fyzické stránce máme problém.“ Handicap se nakonec projevil. „Můžeme s tím bojovat pomocí naprostého odhodlání, ale stejně vám to vezme hodně energie. Chlapi do toho dali opravdu všechno,“ hodnotil kouč další skotský krach.

Navzdory sérii šesti zápasů bez porážky zůstanou Skotové během šampionátu příští rok opět v roli diváků. To se opakuje pravidelně od mistrovství světa 1998.

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud