11. října 2017 • 10:20

Robben dal dva góly a přišla rozlučka. Nizozemci opět mimo elitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský záložník Arjen Robben po neúspěšné kvalifikaci mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru. Třiatřicetiletý fotbalista Bayernu Mnichov ve svém posledním zápase za národní tým v úterý rozhodl dvěma góly o výhře 2:0 nad Švédskem, což však domácím na postup do baráže nestačilo.



Robben v reprezentaci debutoval v dubnu 2003 jako devatenáctiletý, celkem odehrál 96 utkání a vstřelil 37 branek. To ho společně s Dennisem Bergkampem řadí na čtvrté místo v historické tabulce střelců "Oranje".

Bývalý křídelní hráč PSV Eindhoven, Chelsea nebo Realu Madrid reprezentoval Nizozemsko na šesti velkých turnajích, na MS 2010 pomohl k druhému místu a o čtyři roky později k bronzu. Od srpna 2015 Robben vedl národní mužstvo jako kapitán.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud