11. října 2017 • 18:26

Falcao na hřišti domlouval postup na MS, Panamě pomohl kop náhradníka

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noc z úterka na středu byla v Americe pořádně horká. Poslední zápasy kvalifikace o mistrovství světa vyšachovaly ze hry Spojené státy, na jejichž úkor postoupila Panama. V jihoamerické části posunula remíza Kolumbie a Peru do Ruska oba celky, a jako třetího vzadu nechala Chile. Ani jedna ze situací se ale neobešla bez kontroverzních momentů...



Kolumbijci šli na hřiši v Peru do vedení díky trefě Jamese Rodrigueze a sahali po výhře, zkušený kapitán soupeře Paolo Guerrero ale v 76. minutě srovnal. Peruánce gól na 1:1 pořádně nakopl a vybičoval ke snaze o vstřelení vítězné branky, pak se ale do hry vložil kanonýr Radamel Falcao.

Zkušený kapitán Kolumbie ale nerozsekl situaci gólem, do hry vstoupily jeho vyjednavačské schopnosti. Útočník Monaka začal obcházet všechny protihráče a se zakrytou pusou jim začal něco šuškat. Fanoušci se shodují, že Falcao jednoduše přesvědčoval soupeře o faktu, že remíza by oběma týmům prospěla nejvíce.

Koneckonců, měl pravdu. Zápas skutečně skončil nerozhodným výsledkem, díky němuž Kolumbie postoupila na MS ze čtvrtého místa a Peru míří z pátého do baráže proti Novému Zélandu. Díky lepšímu skóre za sebou Peruánci nechali Chile, vítěze turnaje Copa América, kteří podlehli v poměru 0:3 vítězům skupiny, Brazilcům.

A věci se děly i v kvalifikaci Severní a Střední Ameriky. Spojené státy překvapivě podlehly Trinidadu a Tobagu a přišly o MS. Místo nich se na šampionát kvalifikovala Panama, která přehrála mírně favorizovanou Kostariku, dalšího jistého účastníka mistrovství. Panama vyhrála na domácím hřišti 2:1 i díky tomu, že naprosto mistrně zvládla umění zdržování hry v závěru.

Národním hrdinou se stal jeden z náhradníků. Když míč spadl do zámezí a Kostarika měla vhazovat, rozcvičující se José Gonzalez doběhl k balonu dříve, než útočící soupeř, a zkušeně ho odpálil tak daleko, jak to jen šlo.

Pro Panamu šlo o historický okamžik, národní tým republiky ze Střední Ameriky se na mistrovství světa kvalifikoval vůbec poprvé. Nejvyšší představitelé země reagovali skvěle - aby se všichni občané mohli důkladně věnovat oslavám, vyhlásil panamský prezident Juan Carlos Varela středu státním svátkem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud