13. listopadu 2017 • 23:15

Omlouváme se, plakal Buffon. Legenda Itálie končí po krachu v reprezentaci

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový závěr si legenda jeho formátu nezaslouží. Jenže fotbal je neúprosný a nikomu nedává nic zadarmo. Konec nadějí na letenky do Ruska po barážovém krachu se Švédskem (0:0) znamenají i to, že v italském národním týmu po 20 letech skončil Gianluigi Buffon. "Byl to můj poslední zápas za Itálii," oznámil 39letý gólman Juventusu bezprostředně po utkání a nedokázal zadržet pláč.



Itálie celý zápas obléhala švédskou branku, jenže kýžený gól za celou odvetu nevstřelila. V závěrečném tlaku se ve vápně Seveřanů snažil i Gianluigi Buffon, jenže ani on míč do sítě nedotlačil.

Itálie tak zažívá po remíze 0:0 v odvetě baráže na MS do Ruska ohromné zklamání, poprvé od roku 1958 se nepodívá na závěrečný turnaj. Zničení a vyčerpaní hráči popadali na trávník milánského San Sira a stěží zadržovali slzy.

Vůbec nejsmutnější večer zažil Gianluigi Buffon. Legendární gólman po zpackané baráži potvrdil, že šlo o jeho poslední zápas za národní tým. 39legenda světového fotbalu v italské reprezentaci chytala od roku 1997 let a nasbírala 175 startů.

Gianluigi Buffon si takový závěr reprezentační kariéry nepředstavoval
Gianluigi Buffon si takový závěr reprezentační kariéry nepředstavoval

"Tohle byl můj poslední zápas za Itálii. Omlouvám se. My se omlouváme," plakal zlomený Buffon před televizní kamerou. "Můj závěrečný zápas byl jen otázkou času. Tohle nejsou slzy kvůli mě, ale kvůli tomu, že Itálie je mimo hru o mistrovství světa," povzdechl si 39letý brankář Juventusu.

Italský nezdar ho hluboce zasáhl. "Zklamali jsme v něčem, co má také dopad na naši společnost. Mrzí mě takový konec," hlesl jeden z nejlepších gólmanů historie.

"Opouštím tým plný talentů, kteří se ještě ukážou. Včetně Gigio Donnarummy a Mattia Perina," zmínil své možná nástupce v italské brance. "Chci moc poděkovat Chiellovi (Giorgio Chiellinimu), Barzovi (Andrea Barzagli) a Leovi (Leonardo Bonucci), se kterými jsem hrál prakticky deset let společně," vyzdvihl vyhlášenou defenzivní trojku.

Z výsledku proti Švédsku odmítl kohokoliv obviňovat. "Ve fotbale vyhráváte i prohráváte jako tým," nechtělhledat konkrétní příčiny nečekaného neúspěchu.

Buffon už dříve naznačil, že tato sezona je pro něj v profesionálním fotbale poslední. Na jaře se nejspíš rozloučí i v Juventusu, kterému zasvětil téměř celou klubovou kariéru.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud