5. září 2018 • 18:42

Gebre Selassie by měl být kapitánem reprezentace: Vnímám zodpovědnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se nestane nic mimořádného, obránce Theodor Gebre Selassie ve čtvrtečním úvodním utkání Ligy národů s Ukrajinou poprvé v kariéře povede české fotbalisty jako kapitán. Pásku převezme místo zraněného Marka Suchého. Jednatřicetiletý hráč Brém novou soutěž, která do velké míry nahrazuje přípravné zápasy a je dodatečnou kvalifikací na mistrovství Evropy, velmi vítá.



"Zatím jsme ještě definitivní rozhodnutí neudělali, ale je pravděpodobné, že by to mohl být Theo. Měl jsem ho v hlavě. Rád bych, aby to věděli hráči jako první. Theo má toho hodně odehráno v bundeslize i v ligových mužstvech, nakonec je i dlouhou dobu v reprezentaci. Je to jeden z hráčů, kteří musejí převzít odpovědnost na sebe a pomoci i mladším," řekl reprezentační trenér Karel Jarolím na tiskové konferenci před zápasem.

"Kdyby se tak stalo a byl jsem kapitán, byla by to pro mě ohromná čest. Byl by to pro mě velmi speciální zápas. Byla by to pro mě premiéra na reprezentační úrovni, v klubu už jsem pásku na ruce párkrát měl," uvedl Gebre Selassie.

Česko vstupuje do Ligy národů. Bude fungovat spolupráce Schick + Krmenčík?
Video se připravuje ...

Bez ohledu na kapitánskou pásku cítí, že by měl být jedním z lídrů omlazené reprezentace. "Já si myslím, že to z toho vyplývá. Jsem tady jeden z nejstarších hráčů, zodpovědnost vnímám. Myslím, že je to úplně přirozené s tím, co mám za sebou, s mými zkušenostmi, s tím, co jsem odehrál," prohlásil.

Vítá, že Liga národů nahradí velkou část přípravných zápasů. "Je to něco nového, určitě to dá větší náboj tím, že ubylo přátelských zápasů. Takže tohle je takový impulz, který tomu dodá větší atraktivitu," podotkl Gebre Selassie.

Reprezentace si podle něj musí dát velký pozor na ukrajinské individuality Andrije Jarmolenka nebo Evgena Konopljanku. "Jsou to hráči, kteří mají velmi dobrou kopací techniku. Jsou velmi dobří jeden na jednoho. Rychlostní typy, góloví hráči. Budeme je muset dobře zachytávat, abychom co nejméně hráli v situacích jeden na jednoho," uvedl Gebre Selassie.

Reprezentaci čeká první soutěžní zápas od loňského října a závěru nepovedené kvalifikace mistrovství světa. "Myslím, že už je dávno za námi to, co bylo s kvalifikací mistrovství světa. Jde o úplně jinou soutěž, ve finále může hrát roli v kvalifikaci o další Euro. Jdeme do toho se vší vážností, ale o nějakém reparátu bych nemluvil," dodal Gebre Selassie.

Petrák se dočkal reprezentační nominace. V Norimberku se mi daří, libuje si
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud