17. října 2018 • 04:30

Šilhavého (ne)chtěné změny. Jankto pálil šance, Pavlenka neměl nárok

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Český gólman Jiří Pavlenka a záložník Jakub Jankto v zápase Ligy národů na UkrajiněČeský gólman Jiří Pavlenka a záložník Jakub Jankto v zápase Ligy národů na UkrajiněFOTO: Koláž iSport.cz

    Udělat výrazný řez v sestavě i po výhře 2:1 na Slovensku? Moc trenérů se do toho nepouští, nový kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý ale základní jedenáctkou zamíchal pořádně. Proti Ukrajině (0:1) provedl hned pět změn. Z utkání v Trnavě postrádal dva hráče (Kadeřábek, Souček, místo nich hráli Novák a Barák), šéf české střídačky udělal ještě další tři změny (Vaclík, Zmrhal, Krmenčík, za ně Pavlenka, Jankto, Schick). Jak si noví muži v zahajovací sestavě vedli?

  • Jiří Pavlenka

    Jiří Pavlenka se marně natahuje po střele Ruslana Malinovskiho z Ukrajiny Jiří Pavlenka se marně natahuje po střele Ruslana Malinovskiho z UkrajinyFoto ČTK

    Asi nejvíc nečekaná změna, Tomáš Vaclík proti Slovensku předvedl jistý výkon i přes jednu inkasovanou branku. V Charkově ale dostal přednost jeho kolega z bundesligových Brém. Pavlenka, kterého Šilhavý vedl už při mistrovské sezoně Slavie, měl štěstí při několika pokusech čahouna Jaremčuka, dobře zasáhl proti Konopljankovi, který školil Theodora Gebre Selassieho na pravé straně z pohledu Čechů. Proti ráně dělostřelce z dálky Malinovského mohl stěží něco dělat, na milimetr přesně umístěná bomba před ním ještě skočila v nejhorší možný moment. Ve druhém poločase si spravil chuť, když vychytal obrovskou šanci Cygankova po brejku.

  • Filip Novák

    Filip Novák přihlíží zákroku Jiřího Pavlenky Filip Novák přihlíží zákroku Jiřího PavlenkyFoto Reuters

    Bek tureckého Trabzonsporu nebyl příliš vidět směrem dopředu, ke své specialitě, ofenzivním dlouhým autům, se dostal až v závěrečné čtvrthodině. Vzadu byl ale z krajních obránců větší jistotou, v soubojích s Jarmolenkem nepropadal. V závěru výborně zasáhl proti rychlému brejku Karavajeva.

  • Jakub Jankto

    Jakub Jankto reaguje na svou neproměněnou šanci v zápase proti Ukrajině Jakub Jankto reaguje na svou neproměněnou šanci v zápase proti UkrajiněFoto ČTK

    Největší smolař zápasu v Charkově. Na reprezentačním srazu si chtěl zlepšit náladu poté, co v dresu Sampdorie Janov v Serii A příliš prostoru nedostával. Měl na to hned dvě možnosti, velké šance ale spálil. V 18. minutě tváří v tvář proti Pjatovovi mohl volit lob či obstřel, vybral možnost číslo dvě a sledoval, jak zkušený gólman jeho pokus vyráží mezi tři tyče. Jen minutu po inkasované brance mohl bleskově vyrovnat, z levé strany z voleje mířil těsně mimo. Sympatický výkon, kterému chyběla efektivita.

  • Antonín Barák

    Antonín Barák v dresu české reprezentace Antonín Barák v dresu české reprezentaceFoto Michal Beránek / Sport

    Na výkonu středopolaře Udine bude velká kaňka v podobě chyby před inkasovaným gólem. Barák několikrát pod velkým tlakem Ukrajinců volil dobrá řešení, v nejklíčovějším momentě ale míč ztratil. Ve druhém poločase nabyl na jistotě, fungovala mu souhra s bývalým spoluhráčem z klubu Janktem i kolegou ve středu pole Davidem Pavelkou.

  • Patrik Schick

    Český útočník Patrik Schick v utkání s Ukrajinou Český útočník Patrik Schick v utkání s UkrajinouFoto Michal Beránek Sport

    Plynule si vyměnil role s Michaelem Krmenčíkem - zatímco proti Slovensku odehrál 72 minut plzeňský kanonýr, stejnou porci proti Ukrajině zaznamenal talent z Říma. Jenže zatímco v Trnavě dokázal Schick své působení okořenit gólem, proti na Pjatova už nevyzrál. Ale ne, že by se nesnažil - v 17. minutě i v záklonu dobře hlavičkoval, po přestávce napřáhl zpoza vápna a těsně minul. Pro Jankta přichystal jednu z jeho tutovek, i ta ale vyšla naprázdno.

  • Český stoper Jakub Brabec v utkání s Ukrajinou
    Český stoper Jakub Brabec v utkání s Ukrajinou

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud