6. června 2019 • 11:25

Génius Ronaldo zase řádil! Předtím zasáhl VAR podobně jako v Ďolíčku

Autor: krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sporný moment nastal ve středečním semifinále Final Four Ligy národů mezi Portugalskem a Švýcarskem (3:1). Sudí Felix Brych nařídil ve druhé půli pokutový kop pro domácí, po zhlédnutí videa za zákrok na opačné straně však verdikt změnil a penaltu nařídil ve prospěch Švýcarů. Rodriguez ji proměnil a srovnal na 1:1, v závěru ovšem o triumfu Portugalců rozhodl Cristiano Ronaldo. Fenomenální útočník vstřelil svůj šestý reprezentační hattrick!



Vzpomínáte? Česká liga v březnu zažila podobnou situaci. Bohemians v Ďolíčku hráli proti Slavii a po skvěle sehraném brejku šli rychle do vedení. Stadion vybuchl euforií, hráči slavili… Vše ale trvalo jen chviličku.

Rozhodčí Pavel Královec se za pomoci videa vrátil k předchozímu souboji ve vápně „klokanů“ a za faul na Lukáše Masopusta nařídil penaltu pro Slavii. Tomáš Souček skóroval a místo domácích najednou měli náskok hosté. „VAR je destrukce fotbalu, výrazně poškodil zápas,“ zlobil se pak kouč Bohemians Martin Hašek, jehož mužstvo nakonec prohrálo jasně 0:3.

Bohemians - Slavia: Video v hlavní roli! Bohemians není uznán gól, Slavia kope penaltu
Video se připravuje ...

Že video může přinést náhlý obrat, teď na vlastní kůži poznali i hráči Portugalska v čele Cristianem Ronaldem. Proti Švýcarsku vedli v semifinále Ligy národů 1:0, když se právě CR7 parádně trefil z přímého kopu.

Krátce po změně stran ale hostující Shaqiri nacentroval dlouhý míč do vápna na Zubera, který po souboji se Semedem spadl. Švýcaři se dožadovali odpískání penalty, rozhodčí Brych však hru nepřerušil, přestože ihned začal situaci konzultovat přes sluchátka s videorozhodčím.

O půl minuty později naopak odpískal pokutový kop po evidentním faulu na domácího Silvu. Pak se ale vrátil k předcházejícímu souboji a své původní rozhodnutí přehodnotil. Rodriguez se štěstím dostal míč do brány a vyrovnal na 1:1.

Portugalci si v neděli na domácím hřišti zahrají finále premiérového ročníku Ligy národů
Portugalci si v neděli na domácím hřišti zahrají finále premiérového ročníku Ligy národů

Podle švýcarského trenéra Vladimira Petkovice posoudil Brych situaci správně. „V tomto případě to sudímu nebylo pravděpodobně jasné natolik, aby přerušil hru, přestože se tato možnost v pravidlech vyskytuje. Učinil správné rozhodnutí a zvládl to dobře," řekl novinářům rodák ze Sarajeva.

Jeho protějšek Fernando Santos se k události nechtěl vyjádřit. „Nejsem tu od toho, abych tyhle situace hodnotil. Ptali se mě na to při minulém zápase, na němž VAR nebyl. Každý si stěžoval na penaltu, která se nepískala," připomněl Santos březnovou remízu se Srbskem 1:1 v kvalifikaci o postup na Euro 2020.

Kouče Portugalců ale nakonec nepřehledná situace mrzet nemusela. Zápas na stranu jeho týmu v samém závěru zlomil opět Cristiano Ronaldo. Dvě minuty před koncem prudce k tyči trefil přihrávku Bernarda Silvy, krátce nato ještě zakončil rychlý brejk. 3:1!

Cristiano Ronaldo vstřelil proti Švýcarům tři krásné góly:

„Jeho hru jsem už popsal mnoha přídavnými jmény. Vedl jsem ho v roce 2003 a tušil, čeho může dosáhnout. Je to génius. Existují malířští géniové, sochařští géniové a on je fotbalový génius,“ chválil útočníka Juventusu trenér Santos, jenž ho kdysi koučoval ve Sportingu Lisabon.

„Na podobné věci jsme zvyklí. Předvádí je už od nepaměti a nikoho nepřekvapují. Dát tři góly je pro něj normální. Často rozhoduje zápas," přidal Bernardo Silva. Portugalsko se ve finále utká s lepším z dvojice Nizozemsko – Anglie.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud