10. června 2019 • 11:52

Supertalent De Ligt: Ronaldo mi dal po zápase nabídku, která mě šokovala

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světové velkokluby na tohohle chlapce stojí pořádnou frontu. I když nazvat ho "chlapcem" je skoro až urážka. Matthijs de Ligt je v pouhých devatenácti letech hotový fotbalista, stálice nizozemské reprezentace a kapitán slavného Ajaxu Amsterdam. Giganti se tak snaží všemi způsoby, aby ho mohli obléknout zrovna do svého dresu. Juventus dokonce zapojil superstar Cristiana Ronalda, který De Ligtovi promlouval do duše po finále Ligy národů.



De Ligt zažil úžasnou sezonu, jako kapitán dovedl Ajax k nizozemskému doublu a do semifinále Ligy mistrů, s reprezentací si zahrál zápas o první místo Final Four Ligy národů. Tam ovšem musel spolknout hořkou pilulku, Nizozemsko kvůli brance Goncala Guedese prohrálo s Portugalskem 0:1 a trofej nezískalo.

Ještě než domácí Portugalci převzali medaile, jejich hlavní hvězda a kapitán Cristiano Ronaldo přišel právě za De Ligtem a dal se s ním do diskuse. A téma bylo přinejmenším zajímavé.

"Řekl mi, ať přestoupím do Juventusu," sdělil 19letý zadák nizozemské televizi NOS. "Byl jsem tím trochu šokovaný, proto jsem se smál. Nejdřív jsem mu vůbec nerozuměl," dodal.

Italskému mistrovi by se nový stoper takových kvalit jistě hodil, Andrea Barzagli po uplynulé sezoně ukončil kariéru a další stálice Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini jsou už zkušení třicátníci. O De Ligta ale jeví zájem i Barcelona či Manchester United, a sám mladý supertalent se ještě nerozhodl, kde zakotví.

"Teď pojedu na dovolenou. Tam budu pořádně přemýšlet o tom, co by pro mě bylo nejlepší, a pak se rozhodnu," sdělil lídr Ajaxu. "Pro mladého hráče jako jsem já je důležité jít do klubu, kde můžu pravidelně hrát. To je hlavní podmínka," dodal.

Góly

Domácí: 60. Guedes

Hosté:

Sestavy

Domácí: Patrício – N. Semedo, Rúben Dias, J. Fonte, Guerreiro – Danilo, W. Carvalho (90+3. Neves), B. Fernandes (81. Moutinho) – Ronaldo (C), Guedes (75. R. Silva), B. Silva.

Hosté: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon (81. L. de Jong), F. de Jong, Wijnaldum – Bergwijn (60. van de Beek), Depay, Babel (46. Promes).

Náhradníci

Domácí: Sá, Beto, Cancelo, Moutinho, Sousa, Jota, Silva, Neves, Rui, Pizzi, Félix

Hosté: Vermeer, Bizot, Hateboer, Aké, Pröpper, Promes, van Aanholt, de Vrij, Strootman, Vilhena, de Jong, van de Beek

Karty

Hosté: Dumfries, V. van Dijk

Rozhodčí

Mallenco – Alonso, Yuste (všichni ESP)

Stadion

Estádio do Dragão, Porto

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud