5. září 2020 • 19:55

Nešťastný Dočkal! V souboji zranil spoluhráče Štetinu, hrozí půl roku mimo

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Tohle bolí trojnásobně! Stopera Lukáše Štetinu, jeho klubového parťáka Bořka Dočkala a vůbec celou Spartu. Střet dvou spoluhráčů z Letné při výhře fotbalistů Česka v Lize národů na Slovensku 3:1 odnesl domácí obránce zraněním kolena. Hned po půlhodině odstoupil a jeho návrat na trávník je v nedohlednu. Podle zdrojů Sportu má poraněný meniskus a přetržený vaz.



První zprávy po zápase naplnily obavy. „Asi to bude vážné,“ pronesl kouč domácích Pavel Hapal. Český záložník Dočkal byl z úrazu kamaráda otřesený. „Strašně mě to mrzí. Jsem z toho nešťastný. Byla to víc nešťastná náhoda než cokoliv jiného,“ popsal autor druhého gólu.

Devětadvacetiletý Štetina si při souboji u rohového praporku smolně otočil koleno a musel střídat. Při odkopu zakřičel, bylo zřejmé, že se z celé situace snadno neoklepe. Celou situaci navíc zblízka sledoval další sparťan na hřišti - Adam Hložek.

„Je to chlap jako hora. Každý zápas podstupuje sto daleko tvrdších soubojů, než byl tento. Můj kontakt ale přišel asi v nevhodnou dobu. Stál na jedné noze a odkopával balon. Nejspíš došlo k rotaci stojné nohy a koleno má poškozené. Pro mě to teď vůbec není o výsledku a o tom, jak jsme hráli. Třeba se na vyšetření ukáže, že to není tak vážné, jak to vypadá,“ modlil se Dočkal za rychlé uzdravení spoluhráče z Letné.

„Je mi to moc líto,“ dodal.

Je jisté, že do ligového kolotoče slovenský reprezentant hned tak zpátky nenaskočí.

Podle zdrojů Sportu ze Slovenska má mít Lukáš Štetina přetržený zkřížený vaz a poškozený meniskus. Vrací se do Prahy, kde by měl v Ústřední vojenské nemocnici ještě podstoupit interní klubové vyšetření. V případě, že se diagnóza potvrdí, by slovenský stoper mohl chybět až šest měsíců.

Střet Bořka Dočkala a Lukáše Štetiny, po kterém se slovenský obránce zranil
Střet Bořka Dočkala a Lukáše Štetiny, po kterém se slovenský obránce zranil

Góly

Domácí: 88. Schranz

Hosté: 48. Coufal, 53. Dočkal, 86. Krmenčík

Sestavy

Domácí: Greif – Pekarík, Štetina (32. Valjent), Škriniar, Gyömbér – Hrošovský, Lobotka – Kucka (C), Duda (17. Zreľák), Haraslín – Boženík (65. Schranz).

Hosté: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Darida, Král – Masopust (86. Ševčík), Dočkal (C), Jankto (68. Provod) – Hložek (72. Krmenčík).

Náhradníci

Domácí: Rodák, Kuciak, Valjent, Šatka, Mihalík, Schranz, Bero, Zreľák, Niňaj, Sabo, Koscelník, Ďuriš

Hosté: Pavlenka, Hovorka, Brabec, Provod, Krmenčík, Ševčík, Kúdela, Kalvach, Matějů

Karty

Domácí: Boženík, Gyömbér, Kucka

Hosté: Darida

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni LVA)

Stadion

Národný futbalový štadión, Bratislava

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud