Radek Špryňar
5. října 2020 • 19:35

Problém pro reprezentaci! Jeden hráč Plzně má COVID, jaký byl režim?

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem museli po zápase se Slovenskem rozpustit sraz, nyní na českou reprezentaci znovu útočí nemoc COVID-19. Pondělní testy odhalily koronavirovou nákazu u jednoho z trojice nominovaných plzeňských hráčů. Zdeněk Ondrášek, Jan Kopic a Lukáš Kalvach mužstvo okamžitě opustili. „Naštěstí nemusíme dělat drastická opatření jako minule a povoláme další hráče,“ prohlásil asistent Jiří Chytrý. Češi už ve středu odehrají přípravné utkání na Kypru, následně se v rámci Ligy národů představí v Izraeli (11. října) a ve Skotsku (14. října).



Podcenění situace se v září reprezentaci nevyplatilo, po vítězném utkání se Slovenskem (3:1) musela být reprezentace rozpuštěna z důvodu šíření nemoci COVID-19 uvnitř týmu. Následné utkání Ligy národů odehrála narychlo slepená parta, se Skotskem prohrála po statečném boji1:2.

Vedení reprezentace před aktuálním srazem, v rámci něhož sehraje tři venkovní duely, ještě zpřísnila opatření, což se vyplatilo. Plošné včerejší dopolední testy totiž nedopadly dobře u jednoho hráče Plzně, který společně s dalšími dvěma klubovými spoluhráči okamžitě opustil sraz národního mužstva. Konkrétně se jedná o trojici Jan Kopic, Lukáš Kalvach a Zdeněk Ondrášek.

„Komplikace to je, tři hráči jsou docela dost, ale doba je bohužel taková. Na tuto alternativu jsme dopředu museli být připraveni, povoláme další hráče,“ pravil Jiří Chytrý, asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

ZMĚNY V REPREZENTACI

VYPADLI Z NOMINACE
Patrik Schick Leverkusen, zranění
Michael Krmenčík Bruggy, zranění
Ondřej Kolář Slavia, zranění
Jiří Pavlenka Brémy, hrozba karantény
Jan Kopic Plzeň, možnost nemoci COVID-19
Lukáš Kalvach Plzeň, možnost nemoci COVID-19
Zdeněk Ondrášek Plzeň, možnost nemoci COVID-19
DODATEČNĚ POVOLÁNI
Tomáš Koubek Augsburg
Filip Nguyen Liberec

Reprezentace na úvod srazu najela na totálně přísný režim. Jakmile se nominovaný hráč objevil v hotelu, ihned byl umístěn do samostatného pokoje a podstoupil testy. Na „samotce“ musel setrvat až do jejich vyhodnocení. Dopředu se tak vyloučila varianta, že by v případě pozitivního výsledku kohokoliv z mužstva, musel do karantény každý, kdo přišel s dotyčným do blízkého kontaktu.

Proto tým museli povinně opustit pouze fotbalisté Viktorie Plzeň, kteří v neděli hráli ligovém utkání v Olomouci. „Doufali jsme, že se nám nyní nákaza vyhne, udělali jsme maximum, ovšem stoprocentní ochrana v této době možná není. Naštěstí se nemusí dělat tak drastická opatření jako minule a můžeme povolat další hráče,“ oddechl si Chytrý.

Špatné zprávy se na národní tým valily už od víkendu a ani v pondělí neustaly. V neděli se zranili dva útočníci. Největší hvězda týmu Patrik Schick si natrhl zadní stehenní sval na levé noze během utkání Leverkusenu ve Stuttgartu, Michael Krmenčík vůbec nebyl v nominaci na zápas Brugg proti Anderlechtu Brusel. Odříct nominaci museli i dva gólmani. Ze zdravotních důvodů bude scházet slávistický mág Ondřej Kolář a kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém také Jiří Pavlenka. Proto byli dodatečně povoláni Zdeněk Ondrášek a brankáři Tomáš Koubek s Filipem Nguyenem. Tento stav platil dopoledne…

„Každý region v Německu má trochu jiná pravidla, u ostatních hráčů z Německa bude stačit negativní výsledek testu. Čekali jsme do poslední chvíle, jestli se situace nezmění, ale za tohoto stavu jsme Jirkovi nechtěli dělat v klubu žádné komplikace,“ vysvětlil manažer reprezentace Libor Sionko. „Každopádně zůstává ve hře jeho připojení k týmu ve Skotsku, pokud by to situace kolem brankářů z jakéhokoliv důvodu vyžadovala,“ doplnil. Večer se situace nakonec ještě výrazně zkomplikovala, byť nijak fatálně jako v září. 

Už na konci minulého týdne byl nad rámec povinných odběrů otestován celý realizační tým a další zaměstnanci FAČR, kteří přijdou do kontaktu s reprezentací. Výsledky všech osob byly negativní. Další vlna testů čeká národní tým před nedělním utkáním Ligy národů v Izraeli a třetí odběry pak před duelem ve Skotsku, kde se Češi představí 14. října.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud