15. listopadu 2020 • 22:36

Česko - Izrael 1:0. Daridova rychlá trefa rozhodla, hosté dohráli v deseti

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté udolali v předposledním z šesti kol Ligy národů doma Izrael 1:0 a udrželi šanci na vítězství ve skupině B2. Zápas v Plzni rozhodl jediným gólem už v sedmé minutě Vladimír Darida. Hosté dohrávali od 81. minuty o deseti bez vyloučeného Hatema Abd Elhameda.



Góly

Domácí: 7. Darida

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Coufal, Kalas, Brabec, Matějů – T. Souček, Král – Masopust (62. J. Kopic), Darida (C) (89. Dočkal), Jankto (82. Vydra) – Ondrášek (62. Krmenčík).

Hosté: Marciano – Dor Peretz (73. Weissman), Tibi, Tawatha (46. Menachem) – Dasa, B. Natcho (C) (46. Lavi), Golasa (86. Abu Fani), Elhamed – Zahavi, Solomon – N. Bitton.

Náhradníci

Domácí: Koubek, Mandous, Jemelka, Dočkal, Krmenčík, Holeš, Vydra, Novák, Barák, Kopic, Černý

Hosté: Harush, Nitzan, Menachem, Dgani, Abu Fani, Cohen, Yeini, Lavi, Weissman, Abu Hanna, Khalaila, Dadia

Karty

Domácí: Ondrášek

Hosté: Elhamed (č)

Rozhodčí

Jovanović – Stojković, Mihajlović (vš. Srbsko)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Český tým ztrácí na druhém místě tabulky bod na vedoucí Skotsko a skupinu ve středu uzavře domácím zápasem v Plzni proti Slovensku. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého potřebují k prvenství nejen vlastní vítězství, ale také bodové zaváhání ostrovního celku v Izraeli.

Triumf ve skupině znamená nejen postup do elitní ligy A, ale také možnou účast v baráži o mistrovství světa v roce 2022. Do ní se z Ligy národů dostanou dva nejlepší vítězové skupin, kteří si přímý postup na šampionát nebo místo v play off nezajistí z klasické kvalifikace.

Trenér Šilhavý udělal hned devět změn v základní sestavě oproti středečnímu přípravnému duelu v Německu, který jeho svěřenci prohráli 0:1. Jen na lavičce začal kapitán Dočkal.

Podobně jako před měsícem při výhře 2:1 v Izraeli národní tým brzy otevřel skóre. Jankto udržel míč na hrací ploše, poslal centr do vápna a po kombinaci s Ondráškem a přihrávajícím Coufalem v těžké pozici otevřel skóre Darida. Dnešní český kapitán dal osmý gól za reprezentaci.

Izraelci, kteří venku v základní hrací době třikrát za sebou neprohráli, sice chvílemi více drželi balon, ale k výraznější šanci se v první půli nedostali. Naopak domácí mohli několikrát zvýšit. Agilní byl především Jankto, kterého nejprve v 16. minutě vychytal hostující brankář. Poté křídelník Sampdorie Janov hlavou mířil mimo stejně jako v 31. minutě po individuální akci. V 38. minutě Kalas hlavičkoval jen do gólmana.

Dvě minuty po pauze měl první velkou šanci nejlepší izraelský střelec Zahavi, který v minulém utkání rozhodl hattrickem o výhře 3:2 na Slovensku. Sám před Vaclíkem ale špatně trefil míč. Poté Zahaviho volej zblokoval Matějů. Hosté měli v úvodu druhé půle převahu a v další šanci přestřelil Perec.

Po hodině hry Šilhavý poslal na trávník Krmenčíka s Kopicem, jenž ale v nadějné akci nepřihrál dobře. Izraelci, kteří jen jednou hráli na velké akci v roce 1970 na mistrovství světa, v závěru tlačili. V 81. minutě jim zkomplikoval situaci Abd Elhamed, když zahrál rukou před unikajícím Kopicem a rozhodčí Jovanovič ho vyloučil.

Hosté i v deseti ještě měli jednu šanci, v 88. minutě vychytal Zahaviho Vaclík. Český celek vyhrál i čtvrtý zápas proti Izraeli a v Plzni zvítězil také v šestém utkání v samostatné historii.

Skupina 2

Z V R P Skóre B
1. Česko 6 4 0 2 9:5 12
2. Skotsko 6 3 1 2 5:4 10
3. Izrael 6 2 2 2 7:7 8
4. Slovensko 6 1 1 4 5:10 4

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud