Jonáš Bartoš
23. září 2022 • 19:05

Kouč Portugalska: Češi jsou výborní. Odmítl řeči o Ronaldově formě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdý, přísný, ale úspěšný. Portugalský kouč Fernando Santos (67) diriguje už osm let hvězdou reprezentaci, která podruhé v krátké době změří síly s českým výběrem. Sobotní zápas v Edenu v rámci elitní skupiny Ligy národů bere vážně. Chválil výběr Jaroslava Šilhavého a rychle odpálkoval otázku ohledně formy Cristiana Ronalda.



Portugalská tiskovka den před zápasem v Edenu trvala zhruba půl hodiny. Nejprve mluvil stoper z Manchesteru Ruben Dias, používal spíš zdvořilostní fráze. „Netřeba připomínat, jaké mají Češi silné mužstvo. Jsou nebezpeční v protiútocích a mají zajímavé individuality. Musíme si dávat pozor na celý tým,“ tlumočil slova 25letého obránce přítomný překladatel z portugalštiny.

Poté došlo na dotazy směrem k přítomnému kouči Fernandu Santosovi. Zkušenému bardovi, který s Portugalskem zvítězil na EURO 2016 ve Francii. Portugalským novinářům odpovídal dlouze, s chutí se pouštěl i do diskuzí. Když se mu ale něco nelíbilo, z očí mu šlehaly blesky.

Přísně se zatvářil i ve chvíli, kdy mu byl přetlumočený dotaz deníku Sport a serveru iSport.cz ohledně formy Cristiana Ronalda. Řešit rozpoložení pětinásobného držitele Zlatého míče, který v úvodu sezony trávil zápasy Manchesteru United na lavičce, mu připadalo nemístné. „Před týdnem hrál skoro celý zápas (80 minut proti Tiraspolu). Nemyslím si, že tato otázka je na místě. Pokud se Ronaldo bude cítit dobře, bude hrát,“ reagoval Santos.

Fernando Santos v Praze
Fernando Santos v Praze

Řeč se brzy stočila k sobotnímu klání a českému týmu. „Hrají výborně, už delší dobu ukazují, že jejich síla je hlavně doma. Soupeřům umí dělat problémy. Španělé vyrovnali v poslední minutě (2:2), porazili Švýcarsko (2:1). Jsou dobře organizovaní, mají pevnou obranu, vědí, co na hřišti dělají. Nesmíme nikoho podcenit, naopak se soustředit a respektovat každého soupeře,“ pověděl zkušený kouč.

Portugalcům scházejí hráči do defenzivy – kvůli kartám Joao Cancelo z Manchesteru City, zranění nepustí do zápasu zkušeného stopera Pepého. Kouč Santos rozebíral také situaci Rafaela Silvy z Benfiky, jenž se před duelem proti Česku vzdal z osobních důvodů reprezentace.

„Veřejně o takových interních věcech hovořím nerad, ale tady udělám výjimku. Odjel z tréninkového kempu, řekl, že z osobních důvodů s námi nemůže pokračovat. Musím to respektovat, jde o jeho rozhodnutí. Ale máme tady tři stopery, s tím jsme spokojení,“ prohlásil Santos.

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 6 3 2 1 8:5 11
2. Portugalsko 6 3 1 2 11:3 10
3. Švýcarsko 6 3 0 3 6:9 9
4. Česko 6 1 1 4 5:13 4

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud