17. června 2015 • 22:51

ME U21: Opatrný začátek. Němci na úvod uhráli se Srbskem remízu 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa vstoupili do mistrovství Evropy jednadvacítek překvapivou remízou 1:1 se Srbskem a navíc ještě dohrávali zápas v oslabení. Největší favorit turnaje tak zaváhal hned v úvodním utkání skupiny B, kterou po výhře 2:1 nad českým týmem vede Dánsko. Srbové se v sobotu utkají se svěřenci Jakuba Dovalila.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 20:45
Německo
Německo
1:1
ONLINE
17. června
20:45
Srbsko
Srbsko
Góly

Domácí: 17. Can

Hosté: 8. Đuričić

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Korb, Ginter, Knoche, Günter – Can, Leitner (46. Kimmich) – Volland (C), Meyer (77. Bittencourt), Younes – Hofmann (71. Schulz).

Hosté: Dmitrović – Stojković, Spajić, Pantić, Petrović – Brašanac, Čaušić (C) – Jojić (90. Milunović), Đuričić, Srnić (77. Čavrić) – Pešić (90+3. Trujić).

Náhradníci

Domácí: Leno, Horn, Heintz, Arnold, Demirbay, Bittencourt, Geis, Kimmich, Klaus, Mallı, Schulz, Gnabry

Hosté: Perić, Stevanović, Ćirković, Ćosić, Filipović, Petković, Ivanić, Kovačević, Mijailović, Čavrić, Milunović, Trujić

Karty

Domácí: Leitner, Günter, Günter (č)

Hosté: Čaušić, Brašanac, Pantić

Rozhodčí

Javier Estrada – Miguel Martínez, Teodoro Sobrino (všichni ESP)

Stadion

Praha - Letná

Návštěva

5 490 diváků

Na pražské Letné padly oba góly už v úvodních 17 minutách. Na trefu Filipa Djuričiče rychle odpověděl Němec Emre Can.

"V prvním poločase jsme nehráli dobře, po změně stran to bylo lepší. Chtěli jsme vyhrát nebo alespoň neprohrát. Je důležité, abychom se v dalších utkáních zlepšili," řekl po zápase záložník Can.

Srbsko začalo výborně a už v osmé minutě šlo do vedení po individuální akci Djuričiče, který nejprve "nasadil jesličky" stoperovi Knochemu a pak suverénně překonal i brankáře Ter Stegena.

Německý tým byl v úvodu hodně zaskočený, ale v 17. minutě hned ze své první vážnější akce vyrovnal. Na hranici pokutového území se dostal k míči Can a trefil se přesně k tyči.

Německý obránce Julian Korb (vlevo) a záložník Filip Djuričić.
Německý obránce Julian Korb (vlevo) a záložník Filip Djuričić.

Srbové drželi s protivníkem krok a měli víc šancí. Jojič po úniku na pravé straně vystřelil těsně vedle a v závěru poločasu Ter Stegen vytáhl Čaušičovu tvrdou ránu na břevno.

Druhá půle začala mnohem opatrněji a 5500 diváků na stadionu Sparty dlouho čekalo na zajímavější fotbalový moment. Svěřenci Horsta Hrubesche se přes častější držení míče za srbskou obranu prakticky nedostávali.

Další komplikace pro Němce přišla v 69. minutě, kdy bek Günter dostal druhou žlutou kartu za nasimulovaný pád ve středu hřiště. Poté se však tempo zápasu ještě víc snížilo a zdálo se, že remízu berou oba týmy. Až krátce před koncem po průniku střídajícího Bittencourta napálil Volland v dobré pozici srbského stopera.

"Je to pro nás velmi důležitý bod se silným soupeřem a favoritem turnaje. Na konci jsme v početní výhodě mohli přidat další gól, ale kdyby se nás někdo před zápasem ptal, jestli chceme bod, tak bychom ho pravděpodobně brali," uvedl střelec srbské branky Djuričič.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina A:

Německo - Srbsko 1:1 (1:1)

Branky: 17. Can - 8. Djuričič. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Leitner, Günter - Brašanac, Čaušič, Pantič. ČK: 69. Günter. Diváci: 5500.

Sestavy:

Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Knoche, Günter - Can, Leitner - Volland, Meyer (77. Bittencourt), Younes - Hofmann (71. Schulz). Trenér: Hrubesch.

Srbsko: Dmitrovič - Stojkovič, Spajič, Pantič, Petrovič - Brašanac, Čaušič - Jojič (90. Milunovič), Djuričič, Srnič (77. Čavrič) - Pešič (90.+3 Trujič). Trenér: Dodič.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud