Jakub Dvořák
24. června 2017 • 18:06

Lov talentů na EURO? Skauty vyslaly BVB i Slavia. Sparta, Real či United ne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

EURO do 21 let = hromada talentovaných fotbalistů. Ne nadarmo kluby vypravily do Polska početné týmy skautů, kteří mají za úkol monitorovat vycházející fotbalové hvězdy. Zatímco Borussia Dortmund jich má na evropském šampionátu hned sedm, najdou se kluby, které svého zástupce nevyslaly. Mezi nimi jsou například Manchester United, Liverpool, ale i pražská Sparta.



„Sledujeme některé hráče, kteří hrají na mistrovství Evropy do 21 let. Jsme předdohodnutí s jejich mateřskými kluby, ale hrajeme o cenu, protože nikdo nechce prodávat před turnajem. Ve chvíli, kdy ti hráči zazáří, se zvedne jejich cena. Usilujeme o transfer dvou hráčů, kteří v tuto chvíli hrají v nečeském reprezentačním týmu,“ uvedl před pár dny v rozhovoru pro iDnes.cz předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík .

Český mistr si je moc dobře vědom toho, že se v Polsku pohybují velmi zajímaví hráči. Ostatně zájem o jednoho z lídrů Slovenska, Stanislava Lobotku, vyplaval na povrch po několika dnech.

Právě Lobotku a další zahraniční hráče na EURO skautuje Milan Šimůnek. Bývalý hráč Slavie a otec Jana Šimůnka, někdejšího hráče Sparty, Wolfsburgu a nyní Dukly.

GALERIE: seznam skautů na EURO v Polsku

Seznam skautů na EURO v Polsku
Seznam skautů na EURO v Polsku

Jeden skaut na šampionátu je však v dnešní éře ještě málo. Německý velkoklub Borussia Dortmund jich má v Polsku hned sedm, Leverkusen pět a anglický Arsenal čtyři.

Najdou se však kluby, které své zástupce na šampionát vůbec nevyslaly. Z Anglie se jedná například o Manchester United a Liverpool. Své zastoupení nemají ani španělští giganti Real Madrid a Barcelona. Atlético Madrid však ano. Zajímavostí je například, že hráče jako skauti sledují lidé z Anglické fotbalové asociace či společnosti Nike Football.

Co se týká české nejvyšší soutěže, Slavia je jediným zástupcem. Sparta ani Plzeň přímo v centru dění svého člověka nemají.

„Drtivou většinu hráčů skauti dlouhodobě znají a dva lidé sledují všechny zápasy turnaje,“ uvádí člověk seznámený se sparťanským skautingem. Právě Sparta ještě před vypuknutím EURO začala vyjednávat o příchodu srbského záložníka Srdjana Plavšiče, který v Polsku nechyběl.

Vše o EURO do 21 v Polsku najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud