12. listopadu 2015 • 21:46

Schick zastínil útočníka Liverpoolu. Sladké vítězství, řekl po utkání

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Schick i proti favorizované Belgii potvrdil, že v jednadvacítce se mu střelecky daří. Devatenáctiletý fotbalista v dnešním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2017 se v Jablonci postaral o jedinou branku zápasu a připsal si už třetí gól ve čtyřech duelech.



"Nevím, jestli to byl můj nejlepší zápas, spíš nejsladší. Protože jsme porazili Belgii a stáhli její náskok v tabulce na jediný bod," řekl novinářům Schick, který se prosadil ve 12. minutě. "Viděl jsem, že obránce na mě vyrazil, tak jsem si jednou nohou zpracoval míč, druhou mu nasadil jesličky a uklidil to k tyči," popsal.

O chvíli později navíc mohl přidat další branku, tentokrát ho ale vychytal hostující gólman. "V první chvíli jsem chtěl střílet z větší vzdálenosti, pak jsem si ale řekl, že zkusím obejít jednoho obránce, tak jsem udělal kličku, vystřelil, ale brankář to bohužel vyškrábnul," přidal.

Aleš Čermák (vlevo) bojuje o míč s Charly Musondou z Belgie.
Aleš Čermák (vlevo) bojuje o míč s Charly Musondou z Belgie.

Útočník Bohemians 1905 zastínil i soupeřovu hvězdu Divocka Origiho, který si za belgické áčko zahrál na loňském mistrovství světa, kde dal dokonce gól. "Věděli jsme, co je zač, ale i když nedal gól, tak myslím, že odehrál slušný zápas," pochválil hráče Liverpoolu, jenž se postaral o jedinou nebezpečnou střelu Belgie.

"Dobře jsme se na soupeře připravili. Věděli jsme, že mají silný střed a umí si tam dávat prostrkávačky, takže jsme jim nechávali volnější strany," prozradil Schick. "Je to hodně sladké vítězství, ale o to víc nás teď můžou mrzet předchozí ztráty, protože jsme mohli skupinu vést."

Český tým se totiž dočkal první výhry po dvou remízách a udržel si neporazitelnost. Navíc na Belgii, která drží první místo zaručující přímý postup na šampionát v Polsku, ztrácí jediný bod. "Pořád je o co hrát a musíme na to navázat už teď v Moldavsku," připomněl Schick další kvalifikační duel, který lvíčata čeká už v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud