4. února 2019 • 14:45

Náhrada za Sionka. Zápotočný se stal manažerem jednadvacítky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Zápotočný se stal manažerem národního týmu do 21 let. Do funkce ho dnes schválil výkonný výbor Fotbalové sociace ČR jako nástupce Libora Sionka, který se už dříve přesunul k A týmu.



Zápotočný bude spolupracovat s trenérem Karlem Krejčím. První akcí pro ně bude březnové soustředění ve Španělsku s přípravnými zápasy s Islandem a Mexikem. "Tomáše znám velmi dlouho. Během kariéry si získal velký respekt a je to hlavně charakterní člověk, na kterého je spolehnutí za všech okolností. I když je na funkcionářském poli nováčkem, nepochybuju, že se brzy rozkouká a hodně nám pomůže," řekl Krejčí v tiskové zprávě.

Osmatřicetiletý Zápotočný patřil k výrazným osobnostem české ligy, kde nastupoval za Příbram, Drnovice, Liberec, Spartu a Ostravu. Na kontě má dva mistrovské tituly a 239 odehraných zápasů a 28 branek. Rovněž působil v zahraničí v Udine, Besiktasi Istanbul a Bursasporu. Dvakrát slavil turecký titul. Čtyřikrát si zahrál za reprezentaci. Po loňském konci kariéry začal pracovat jako asistent trenéra v Příbrami.

"Nedávno jsem ukončil aktivní kariéru a moc si považuji toho, že u fotbalu můžu dál zůstat, a ještě navíc u národního týmu. Moc se těším, že budu nablízku perspektivním hráčům a uděláme společně všechno, abychom jim vytvořili dobré podmínky a byli společně úspěšní," uvedl Zápotočný.

Věří, že v začátcích bude moci čerpat zkušenosti od Sionka, s nímž se zná ze Sparty. "Jdu trochu do neznáma, ale jak jsem přistupoval k hráčské kariéře, udělám všechno, abych se zlepšoval i na této úrovni. Rád se budu učit," řekl Zápotočný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud