30. května 2019 • 21:48

Kanonáda na MS dvacítek: Norsko vyhrálo 12:0, jeden hráč dal 9 branek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský útočník Erling Braut Haaland předvedl v závěrečném utkání základní skupiny mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Polsku proti Hondurasu rekordní střelecké představení. Osmnáctiletý hráč Salcburku se trefil do sítě středoamerického celku devětkrát a pomohl k drtivému vítězství svého celku 12:0.



Norská výhra je nejvyšší v historii světových šampionátů a novým rekordmanem je i Haaland. V Lublinu překonal dosavadní maximum Brazilce Adaíltona, jenž se na MS dvacítek v roce 1997 trefil šestkrát při vítězství 10:3 nad Koreou.

Haaland otevřel skóre zápasu v 7. minutě. Do poločasu nastřílel čtyři branky a výsledek pečetil v poslední minutě. Honduras dohrával bez dvou vyloučených hráčů a nezmohl se ani na čestný gól.

Norsko navzdory drtivému vítězství nemá jistotu postupu ze skupiny C, neboť oba předchozí zápasy prohrálo. Severský tým nicméně díky výraznému skóre může doufat, že si zajistí play off jako jeden ze čtyř nejlepších týmů na třetích místech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud