18. července 2019 • 18:39

Česko – Norsko 0:0. Devatenáctka může na ME dál pomýšlet na postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace do devatenácti let ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Arménii remizovala s Norskem 0:0. I přes úvodní prohru 0:3 s Francií tak mohou svěřenci trenéra Jana Suchopárka dál pomýšlet na postup ze základní skupiny. Na ten však nakonec nemusí za určitých okolností stačit ani výhra v závěrečném duelu skupiny, který Češi odehrají v neděli 21. července od 19 hodin proti Irsku.



Sestavy

Domácí: Kovář – Míka, Heidenreich (C), Zima, Fukala – Macháček, Kaloč – Kušej (90+5. Hönig), Selnar (76. Píchal), Kohút (81. Zlatohlávek) – Kepl.

Hosté: Klaesson – Holmgren Pedersen (63. Stenevik), Sandberg (C), Rösler, Slördahl – Kitolano, Hove, Ugland (63. Hagen) – J. Larsen, Botheim (76. Jean Holm), Tagseth.

Náhradníci

Domácí: Vyklický, Finěk, Hušek, Hönig, Konopásek, Slaměna, Solil, Zlatohlávek, Píchal

Hosté: Christiansen, Tillung Fredriksen, Hagen, Jarl, Johnsen, Solbakken, Stenevik, Jean Holm, Maslö Dunsby

Karty

Domácí: Míka, Kohút, Kaloč, Píchal

Rozhodčí

Ivanov (RUS) – Ivanov (LTU), Mecamber (IZR)

Stadion

Football Academy Stadium, Jerevan

Trenér Jan Suchopárek udělal oproti prvnímu utkání pět změn v základní sestavě, většinu času však bylo aktivnější Norsko. Reprezentanty dvakrát zachránila branková konstrukce - v 41. minutě trefil Larsen tyč a v 73. minutě Hagen břevno. Češi se zvedli po prostřídání, ale v závěru žádnou z několika šancí neproměnili.

Remíza ponechala národní tým v boji o semifinále, kam projdou první dva celky ze skupiny. Suchopárkovi svěřenci však budou muset porazit Irsko a ani to jim za určitých okolností nemusí stačit.

"Remíza 0:0 nám umožňuje bojovat až do posledního zápasu ve skupině. Závěr zápasu byl nejvydařenější pasáží našeho týmu. Konec utkání byl pozitivní a předurčující, abychom ten závěrečný zápas zvládli," uvedl Suchopárek pro web FAČR.

"Pozitivem je po delší době čisté konto, s tím jsem spokojený. Věřím, že v posledním zápase se zlepší i útočná fáze a kluci přestanou být tak zbrklí a nepřesní. V tom máme velký handicap oproti soupeřům," dodal Suchopárek.

Reprezentanti se na šampionát dostali díky nečekanému vítězství ve skupině elitní fáze kvalifikace, v níž za sebou nechali silnou Anglii, Řecko i Dánsko. Devatenáctka naposledy startovala na Euru předloni, kdy vypadla v semifinále. Českým maximem je stříbro z roku 2011.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud