11. října 2019 • 11:00

Direkt po odkopu, laciný gól. Trenéra Krejčího mrzela ztráta U21 s Řeckem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I proti silnému Řecku měli čeští fotbalisté do 21 let v kvalifikaci o Euro 2021 na plný počet bodů. Zvlášť, když hráli v Karviné od 24. minuty přesilovku. Remizovali 1:1. „S konečným výsledkem jsem po průběhu zklamaný,“ nezastíral trenér Karel Krejčí. „Po vyloučení byla škoda, že jsme poločas neodehráli s nulou. Byl to takový direkt, laciný gól.“



Češi inkasovali v posledních vteřinách nastavení prvního poločasu. Ztratili míč ve středu hřiště a obránce Daniel Souček fauloval v pokutovém území. Ojedinělý výpad Řeků, laciná branka.

„Nemluvil bych ani tak o penaltové situaci, jako spíš o situaci před ní,“ připomněl trenér Krejčí ztrátu ve středu pole. I brankář Martin Jedlička chvíli před penaltovým zákrokem křičel na útočníka Ondřeje Šašinku, že podobné hlavičkové souboje musí vyhrávat.

„Měli jsme odkop od vlastní branky, měli jsme soupeře uhrát,“ přitakal Krejčí. „Tohle mi vadilo. Pustili jsme je do vápna a byla z toho penalta, mančaft to poznamenalo.“ Právě útočník Šašinka se přitom ve 24. minutě zasloužil o početní výhodu. Dobře si zpracoval přihrávku, hrnul se k soupeřově bráně a Dimitriou ho zastavil na poslední chvíli nedovoleně. Červená.

Adam Hložek (vlevo) oslavuje se spoluhráči z české reprezentace do 21 let gól v kvalifikačním utkání proti Řecku
Adam Hložek (vlevo) oslavuje se spoluhráči z české reprezentace do 21 let gól v kvalifikačním utkání proti Řecku

„Těší mě, že mužstvo alespoň ukázalo charakter, byť se to pro nás dlouho nevyvíjelo dobře. Remíza je v takové situaci ztráta, ale musíme udělat vše pro to, abychom další zápas vyhráli a nahradili tyhle body,“ říkal trenér Krejčí.

K lepšímu využití početní převahy mu chyběla preciznější hra ze stran. „Máme trošku problém, když hrajeme do plné obrany,“ přitakal. „Nabádal jsem o půli hlavně krajní hráče, aby šli do vyššího postavení, to se podařilo. Dostali jsme soupeře do hlubokého bloku, ale oni to vzadu zvládali, byli kompaktní, nedostávali jsme se tam. Po stranách nemáme hráče, co by byli tak silní jeden na jednoho. Faktem je, že Řekové mají na krajích rychlé hráče. Jsem rád, že vyšla alespoň standardka.“

Adam Hložek hlavou vyrovnával v 76. minutě po roku Michala Sadílka. Trenér ocenil odhodlání hráčů. „Rád bych, aby to byly pro všechny cenné zkušenosti. Škoda, že se to nezvládlo za tři body, ponaučíme se, dáme rychle do kupy. Nějaké šrámy jsou.“ V pondělí hrají Češi v Uherském Hradišti další kvalifikační zápas proti Skotsku, které oba dva první zápasy vyhrálo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud