7. října 2021 • 20:51

Kosovo - Česko 0:1. Rozhodl Gabriel, tým podržel gólman Kovář

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili v Kosovu 1:0 a naplno bodovali i ve třetím kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2023. V 38. minutě rozhodl Adam Gabriel. „Lvíčata“ se s balkánským týmem utkají znovu v úterý v Českých Budějovicích.



Svěřenci trenéra Jana Suchopárka navázali v Prištině na zářijové domácí výhry nad Slovinskem (1:0) a Albánií (4:0). Skupinu G vedou o tři body před Albánií.

Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

„Zvládli jsme velice těžké utkání z mnoha pohledů. Byl to těžký soupeř vybavený skvělými individualitami, dobře organizovaný. Po celé utkání silně pršelo a terén byl rozbahněný, což nesvědčilo technické hře. V utkání jsme byli lepší. V závěru soupeř zareagoval, velice dobře vystřídal a zahrozil z několika útoků,“ řekl Suchopárek na on-line tiskové konferenci.

První poločas v Prištině nabídl jedinou větší šanci, z níž se Češi prosadili. Fukala odcentroval do vápna, Kohút sklepl hlavou míč Gabrielovi, který ho sice nejprve minul, ale z otočky přízemní ranou na vzdálenější tyč překonal brankáře Bessona.

„Objevil jsem se ve vápně, což u mě není zase tak vzácná záležitost, protože se snažím podporovat ofenzivu. Trenér mi vyčítal, že potom trošku míň myslím na defenzivu, takže je to paradox, že jsme byl ve vápně. Prostřelil jsem nohy dvou obránců a zapadlo to do brány. Pro mě jako obránce je to samozřejmě něco nadstandardního, ale nepovyšoval bych to nad týmový výkon nebo dnešní výsledek,“ uvedl Gabriel.

Po změně stran domácí usilovali o vyrovnání, jenže Kovář všechny jejich pokusy zneškodnil. Nejprve na něj nevyzrál Marleku, poté Lushaku a dvakrát ani střídající Diamant Berisha. Jednadvacetiletý gólman Manchesteru United Kovář neinkasoval ani ve třetím kvalifikačním duelu.

„Matěj byl spolehlivý, střely ze střední vzdálenosti vykryl pohotově. Vyloženou šanci soupeř neměl, ale je pravda, že ve druhé půli byl určitě agresivnější a nebezpečnější než v první,“ prohlásil Suchopárek.

Góly

Domácí:

Hosté: 38. Gabriel

Sestavy

Domácí: Besson – A. Hoti, Kurtulus (C), Zumberi, Sadriu – F. Hoti (61. Zeqiri) – Krasniqi (80. Tahiri), Pajaziti (80. Dion Berisha), Lushaku, Veliu (68. Diamant Berisha) – Marleku (68. Limani)

Hosté: Kovář – Gabriel, Vitík, Donát, Fukala – Kaloč (C), Žambůrek (84. Solil) – Kohút (90. Krunert), Karabec (65. Šulc), Ostrák (84. Červ) – Sejk (65. Fila)

Karty

Domácí: Pajaziti

Hosté: Kohút, Fila, Kovář

Rozhodčí

R. Jabarov – N. Husejnov, J. Javanšir (AZE)

Stadion

Stadiumi Fadil Vokrri, Priština (KOS)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud