23. září 2022 • 20:00

Baráž o ME: Island - Česko 1:2. Těsný náskok do odvety zařídil Sejk

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let v úvodním barážovém utkání o postup na mistrovství Evropy v příštím roce zvítězili po obratu na Islandu 2:1. Odvetu sehrají svěřenci trenéra Jana Suchopárka, který dnes oslavil 53. narozeniny, v úterý v Českých Budějovicích.



Domácí poslal do vedení v 26. minutě Saevar Atli Magnusson z penalty, za „Lvíčata“ se ještě v první půli trefil Matěj Valenta. Zvrat dokonal v 70. minutě Václav Sejk.

Na závěrečný turnaj postoupilo přímo devět vítězů skupin, Švýcarsko jako nejlepší celek z druhých míst a pořadatelské země Gruzie a Rumunsko. Zbylí čtyři účastníci vzejdou z baráže.

Češi si v utkání hraném na umělé trávě vytvořili první šanci už v šesté minutě. Sejk pronikl do vápna a přihrál Daňkovi, sparťanský záložník ale přestřelil. V 25. minutě Magnusson nastřelil ve vápně ruku stopera Vitíka a rozhodčí Bogár nařídil penaltu. K ní se postavil sám Magnusson, který poslal gólmana Kováře na druhou stranu.

„Lvíčata“ odpověděla za sedm minut. Daněk přihrál na hranici šestnáctky Valentovi a ten přízemní střelou na zadní tyč vyrovnal. V závěru úvodního dějství zamířil Sejk nad.

Po změně stran pokračoval takticky vedený duel s minimem šancí. V 70. minutě se Fila tváří v tvář domácímu brankáři Valdimarssonovi neprosadil, ale Sejk hlavou po Gabrielově centru už ano.

V nastavení Island málem vyrovnal, ale Magnussonova tečovaná rána z hranice vápna skončila těsně vedle tyče.

Góly

Domácí: 26. Magnusson

Hosté: 33. Valenta, 70. Sejk

Sestavy

Domácí: Valdimarsson – Barkarson (88. Ulfarsson), Thorkelsson, Olafsson, Friðriksson (65. Bjarkason), Þórhallsson – Magnússon, Baldursson, Þórðarson (79. Andrason) – Þorvaldsson (65. Ómarsson), Willumsson (88. Óskarsson).

Hosté: Kovář – D. Jurásek, Hranáč, Vitík, Gabriel – Žambůrek, Červ – Daněk (75. Souček), Valenta (81. Kaloč), Sejk (90+3. Knapík) – Fila (81. M. Jurásek).

Karty

Domácí: Barkarson, Thorvaldsson, Fridriksson, Barkarson

Hosté: Kovář, Žambůrek, Knapík

Rozhodčí

Bogár – Szalai, Georgiou (HUN)

Stadion

Víkingsvöllur, Reykjavik

Návštěva

725 diváků

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud