Pavel Novotný
10. září 2008 • 08:52

Mladí Nizozemci končí již v kvalifikaci!

TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát se hráči Nizozemska mohli radovat z titulů mistrů Evropy pro hráče do jednadvaceti let. Postup na další evropský šampionát do Švédska pro ně neměl být vážnější překážkou. Ale...



Nejen český fanoušek je zklamán z vystoupení svých fotbalových nadějí během kvalifikace na evropský šampionát hráčů do jednadvaceti let, který se koná příští rok ve Švédsku.

Ještě větší šok zažívají příznivci Nizozemska. Konec nadějí mladých Tulipánů je o to překvapivější, že Holanďané jsou obhájci evropského zlata z let 2006 a 2007.

Hodnocení českého týmu do jednadvaceti let čtěte zde>>>

Mladí Nizozemci byli jednoznačným favoritem své kvalifikační skupiny, ale podobně jako čeští fotbalisté nezvládli závěrečné zápasy. Minulý pátek pouze remizovali s Norskem 1:1, což je postavilo do nezávíděnihodné role zápasu o vše se Švýcarskem.

Nizozemcům stačilo pro postup na finálový turnaj do Švédska získat pouhý bod. Dlouhou dobu to vypadalo, že Holanďané na tolik vysněnou remízu dosáhnou, zvláště když v 79. minutě chytil brankář Tulipánů Kenneth Vermeer pokutový kop domácího Zebrella.

Čtyři minuty před koncem zápasu však branka švýcarského útočníka Reto Zieglera definitivně odvála veškeré naděje hostů. Závěrečná křečovitá snaha již k ničemu nevedla.

Vyřazení dvojnásobných mistrů Evropy překvapuje o to více, že Nizozemci bez problémů zvládli oba své poslední finálové zápasy. V roce 2006 smetli ve finále fotbalisty Ukrajiny bez problémů 3:0 a o mnoho větší starosti si nedělali ani s dalším soupeřem o rok později - Srbskem, které rozstříleli přesvědčivě 4:1.

Že ne vše funguje u holandských nadějí tak, jak by mělo, ukázaly již zápasy nedávno skončeného olympijského turnaje, kde Tulipáni zakončili svoji cestu turnajem překvapivě již ve čtvrtfinále.

Mistři Evropy se stejně jako česká lvíčata evropského šampionátu ve Švédsku nezúčastní. Pro naše mladíky je to však hodně malá útěcha.

 

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud