5. června 2010 • 13:00

Africký Hamšík (13): My Slováci určitě vyhrajeme

Autor: rou, cas.sk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Slovensko se zamilovalo do svého asi nejexotičtějšího fotbalového fanouška. Třináctiletý Sithembele Jingosa alias Dedé z Jihoafrické republiky okouzlil celou zemi, která s napětím očekává, co svěřenci Vladimíra Weisse předvedou na mistrovství světa. Ale Dedé, kterému v rodném Queenstownu nikdo neřekne jinak než Hamšík, s odzbrojujícím úsměvem říká: My Slováci možná určitě vyhrajeme!



Kluk z reklamy mobilního operátora T-Com se na Slovensku záhy stal hvězdou. Malý Dedé miluje fotbal a hlavně slovenskou hvězdu Neapole.


"Je to nejlepší fotbalista a já hraju jako on," hlásí školák s úsměvem od ucha k uchu a účesem a la Marek Hamšík. Ten si nechal upravit přesně podle fotografie svého idolu.

Podívejte se na reklamní spoty s Dedém:
Africký Hamšík Dedé ve slovenské reklamě
Video se připravuje ...


Jak přiznávají kreativci z agentury Istropolitana Ogilvy, z jejichž dílny celý reklamní projekt vzešel, Sithembele toho zpočátku o Slovensku a Hamšíkovi příliš nevěděl. "Teď už je to ale jiné. S Markem by se strašně rád setkal, snad se nám to podaří zorganizovat," řekl Novému času Braňo Bezák.



Roztomilému Dedému prý pomohly k úspěchu v castingu právě jeho vlasy. "Problém byl, že většina dětí, které se hlásily, měly úplně kraťoučké vlasy, což je v JAR nejrozšířenější sestřih. Další kluci se zase na Hamšíka nehodili, protože měli dredy."

V reklamních spotech mluví Dedé místním nářečím, ale jinak mluví výborně i anglicky. Při natáčení se stejně jako jeho kamarádi příliš nenamáhal. "On si to užíval, vždyť většinou jen hrál fotbal a říkal, co ho právě napadlo," usmívá se art director Vlado Ďurajka.

572153:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud