8. října 2008 • 16:00

Češi v přípravě na klíčový duel

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti se už naplno vrhli do přípravy na blížící se dvojzápas, jehož prvním vrcholem bude sobotní duel v Polsku, zřejmě jeden z klíčových bodů mise v kvalifikaci o účast na MS v roce 2010 v JAR.



Tým kouče Petra Rady se po pondělním srazu a lehkém regeneračním tréninku dnes už pustil na pražském Strahově do dvoufázové přípravy.

Žádný z 21 nominovaných hráčů nemá zdravotní problémy, všichni se zatím připravují bez úlev. "Nemáme hlášené žádné problémy," řekl mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Poprvé se reprezentanti na stadionu Evžena Rošického sešli v půl jedenácté dopoledne, po půlhodinové rozcvičce pod vedením kondičního trenéra Aleše Kaplana si už hráče vzal na povel kouč Rada a začal s nácvikem konkrétních herních situací. Po obědě hráči odpočívali a v pět hodin odpoledne je čekal podobný trénink, který byl pro veřejnost úplně uzavřený.

Ve čtvrtek dopoledne mají reprezentanti krátké volno. Od 17:00 znovu vyrazí na Strahov a opět za zavřenými dveřmi si budou osvěžovat taktické záměry, s nimiž vyrukují do sobotního duelu v Chorzowě. Do Polska se národní tým vydá leteckým speciálem v pátek v 11:00.

Ve stejný den se do dějiště přesunou také domácí reprezentanti. Ti dnes pod vedením trenéra Lea Beenhakkera absolvovali další část přípravy ve Wronkách. Na programu bylo především pilování taktiky, ve čtvrtek budou mít fotbalisté volno.

Polská média označují sobotní duel za jasně nejdůležitější kvalifikační zápas o mistrovství světa a domácí tým k němu vzhlíží s optimismem. "Víme, že Češi jsou jedním z osmi nejlepších týmů v Evropě.

Ale to jim nedává záruku, že zvítězí," řekl novinářům Beenhakker, od kterého dnes dostali ze zdravotních důvodů úlevy na tréninku záložníci Rafal Murawski a Jakub Blaszczykowski.

Kapitán Michal Žewlakow považuje za výhodu, že český tým je vnímán u veřejnosti jako favorit. Poláci podle něj vždy hrají lépe se silnějšími soupeři. "Nám role favorita nesedí, raději útočíme z druhé pozice," řekl Žewlakow.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud