8. července 2009 • 21:03

Rosický: Na Haška vzpomínám rád

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Tomáš Rosický se po vleklém zranění už naplno připravuje s Arsenalem na novou sezonu a vyhlíží návrat do české reprezentace, která se v úterý dočkala nového realizačního týmu.



Reprezentační kapitán se těší na spolupráci s trenérem Ivanem Haškem, pod kterým na počátku kariéry nakoukl v dresu Sparty do světa velkého fotbalu.

Jako první dal mladičkému Rosickému šanci v prvním letenském mužstvu Zdeněk Ščasný, ale pod Haškovou taktovkou se jeho talent definitivně rozvinul. Cesta za dvěma mistrovskými tituly, úspěšné tažení Ligou mistrů a pak Rosického odchod do Dortmundu - to vše se odehrálo pod novým reprezentačním koučem a předsedou svazu, který záložníka vedl také jako asistent v národním týmu.

"Na tu dobu rád vzpomínám, naše spolupráce byla úspěšná a věřím, že na to navážeme. A je jen dobře, že si trenér Hašek k sobě vzal také pana Brücknera, teď ještě abychom zachránili ten postup na šampionát," uvedl Rosický v dnešním rozhovoru pro ČTK.

Předseda ČMFS Ivan Hašek Předseda ČMFS Ivan HašekFoto Michal Beránek SPORT


Fotbalisté Arsenalu začali naplno trénovat v úterý a Rosický už má naprosto totožný program se zbytkem týmu. Následky dlouhodobého zranění podkolenní šlachy nepociťuje. "Zatím se cítím dobře, potíže jsem neměl ani při plnění individuálního tréninkového plánu během dovolené. Jen jsme neměli při prvním tréninku štěstí na počasí," žertoval o lijáku, v němž absolvoval Arsenal první letní přípravu.

"Je to jako naschvál - dva týdny jim během Wimbledonu skoro nezapršelo, bylo tady pořád teplo, ale jak jsme vyrazili na plac my, tak se prudce ochladilo a začalo lejt," uvedl český fotbalista.

Pokud půjde vše podle plánu, měl by ještě před návratem do reprezentačního dresu stihnout několik přípravných zápasů v klubovém dresu. Možná se po roce a půl dočká zápasového zatížení již 18. července, kdy Arsenal hraje s Barnetem.

Další souboje čekají na Rosického a spol. krátce poté na tradičním soustředění v Rakousku. Těžší zápasy sehrají při Emirates Cupu, na který v prvních srpnových dnech dorazí do Londýna Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim a Glasgow Rangers. Následovat bude generálka s Valencií. Do ligy Arsenal vstoupí těsně po reprezentačním duelem s Belgií - 15. srpna bude hrát na půdě Evertonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud