14. června 2018 • 21:10

Nový kouč Realu zažil smutek i radost, Ramos si stěžoval: Pohřební atmosféra!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad ani sám Julen Lopetegui nechápe, jak rychle se věci kolem něj dávají do pohybu. V úterý byl oznámen jako nový trenér Realu Madrid, ve středu předčasně vyhozen od španělské reprezentace a ve čtvrtek už stál na Santiago Bernabeu s dresem „bílého baletu.“ Zatímco baskický trenér už rozdával úsměvy, na tiskové konferenci reprezentace nebyla atmosféra zrovna zářivá.



„Včera to byl po smrti matky druhý nejsmutnější den v mém životě. Ale dnes je ten nejšťastnější,“ zhodnotil turbulentních 48 hodin Lopetegui, když byl poprvé oficiálně představen jako trenér Realu. Nezapomněl poděkovat Florentinu Pérezovi, prezidentovi královského klubu, za důvěru v něj vloženou. On i protřelý šéf madridského celku se museli vrátit k ošemetné situaci se španělským svazem.

Real totiž Lopeteguiho příchod oznámil dva dny před startem mistrovství světa, což rozlítilo šéfa svazu Luise Rubialese. Nejvyšší představitel španělského fotbalu se tak rozhodl k radikálnímu tahu – kouče, který s národním týmem ani jednou neprohrál, den před startem šampionátu odvolal a dočasně nahradil sportovním ředitelem Fernandem Hierrem. Shodou okolností legendou Realu.

„Chtěli jsme uzavřít dohodu ještě před mistrovstvím, aby vše bylo transparentní a abychom se vyhnuli spekulacím a tomu, aby unikly informace v průběhu šampionátu,“ bránil kontroverzní rozhodnutí Pérez.

„Nebyl důvod se ho takhle zbavit, měli jsme svobodu jednat. Oznámili jsme to před šampionátem, abychom zamezili spekulacím a vše bylo transparentní. Julen si mohl splnit dva kompatibilní sny - vyhrát mistrovství světa a trénovat Real Madrid. Jednání předsedy svazu Luise Rubialese bylo bezprecedentní,“ řekl jasný názor na Lopeteguiho vyhazov před šampionátem.

Jen pár hodin před Realem uspořádal tiskovou konferenci v Rusku i národní tým. Atmosféra po urychleném odvolání kouče a před těžkým úvodním utkáním proti Portugalsku není zdaleka nejlepší, kapitán Sergio Ramos ale trval na tom, aby Španělé zůstali pozitivní. „Začíná mistrovství světa a tady to je jako v pohřební síni,“ postěžoval si před novináři.

„Julen Lopetegui byl důležitou součástí toho, co jsme udělali, ale Španělsko musí zůstat nad věcí. Musíme obrátit list a ukázat, že nikdo nemůže díru po něm zaplnit lépe, než Fernando Hierro. Doufám, že můžeme mít takový národní tým, jaký jsme měli dřív. Nemusíme hodnotit, co dělají jiní lidé, ale raději se soustředit na sportovní stránku věci. Až skončí mistrovství světa, každý si může říct, co chce,“ komentoval kapitán neurčitě.

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Video na MS? Koubek má obavy, ostatní to chválí
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kde budou sledovat MS? Švancara z gauče, Vízek u piva
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kdo bude černý kůň MS? Kadeřábek přeje Belgii, Barák Islandu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud