19. června 2018 • 18:59

Polsko – Senegal 1:2. Poláky skolil smolný gól a velký kiks

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Polska vstoupili do mistrovství světa v Rusku nečekanou porážkou 1:2 se Senegalem. Africký celek v Moskvě za vítězstvím nasměroval v prvním poločase vlastní gól stopera Thiaga Cionka, po přestávce přidal po kuriózní situaci druhou branku Mbaye Niang. Poláci stihli v závěru už jen snížit zásluhou Grzegorze Krychowiaka.



První poločas byl z obou stran nevýrazný. Poláci vůbec nepřipomínali favorita skupiny a vidět nebyl ani nejlepší střelec evropské části kvalifikace Lewandowski. Senegal také nepředvedl oslnivý výkon, přesto šel do vedení. Niang v souboji přetlačil Piszczeka, míč se poté dostal přes Maného ke Gueyemu a jeho střelu do protipohybu brankáře srazil stoper Cionek.

Do druhé půle sice vstoupili Poláci nebezpečným přímým kopem Lewandowského, ale prosadil se opět soupeř a bílo-červení cítili křivdu. Čtvrtý rozhodčí totiž po ošetřování pustil na hřiště Nianga zrovna ve chvíli, kdy Poláci zahráli malou domů, stoper Bednarek se navíc nedohodl s brankářem Szczesny a senegalský útočník zakončoval do prázdné branky.

Senegalský záložník Idrissa Gueye v souboji s Kamilem Grosickim
Senegalský záložník Idrissa Gueye v souboji s Kamilem Grosickim

Polsko sice mělo po přestávce více ze hry, ale do šancí se dlouho dostat nedokázalo - až v 70. minutě mířil těsně vedle Milik. Čtyři minuty před koncem sice snížil Krychowiak, který hlavičkoval po přímém kopu Grosického, ale na víc se už výběr trenéra Adama Nawalky nezmohl a utrpěl teprve druhou prohru v posledních 19 soutěžních zápasech.

Senegal vyhrál jako první z afrických účastníků MS v Rusku a protáhl svou sérii neporazitelnosti na 20 soutěžních zápasů. Ve druhém utkání skupiny H nastoupí proti Japonsku, Polsko čeká Kolumbie.

Góly

Domácí: 86. Krychowiak

Hosté: 37. Cionek (vl.), 60. Niang

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Ł. Piszczek (83. Bereszyński), Pazdan, Cionek, Rybus – Krychowiak, P. Zieliński – Błaszczykowski (46. Bednarek), Milik (73. Kownacki), Grosicki – Lewandowski (C).

Hosté: K. N'Diaye – Wagué, Koulibaly, Sané, Sabaly – Mané (C), Gueye, N'Diaye (87. Kouyaté), Sarr – Niang (75. Mou. Konaté), Diouf (62. N'Doye).

Náhradníci

Domácí: Białkowski, Fabiański, Jędrzejczyk, Bednarek, Góralski, Linetty, Teodorczyk, Glik, Peszko, Bereszyński, Kurzawa, Kownacki

Hosté: Diallo, Gomis, M'Bengue, Mbodji, Sow, Kouyaté, N'Doye, Konaté, Sakho, Ndiaye, Baldé, Gassama

Karty

Domácí: Krychowiak

Hosté: Sané, Gueye

Rozhodčí

Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Taleb Al Marri

Stadion

Otkrytie Arena (Moskva)

Návštěva

44 190 diváků

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 2 0 1 5:2 6
2. Japonsko 3 1 1 1 4:4 4
3. Senegal 3 1 1 1 4:4 4
4. Polsko 3 1 0 2 2:5 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud