21. června 2018 • 21:54

Argentina - Chorvatsko 0:3. Zkáza favorita! Messi na hraně vyřazení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentina je v problémech. A to hodně velkých. Po úvodní ztrátě po remíze 1:1 s Islandem přišel další propadák v podobě vysoké prohry s Chorvatskem 0:3. Po bezbrankovém poločase přišla třígólová sprcha ve druhé půli. O góly se postarali postupně Ante Rebić, Luka Modrić a Ivan Rakitić. Chorvatsko si tak už jistě zajistilo postup, Argentina bude muset v posledním zápase základní skupiny D vyhrát.



Góly

Domácí:

Hosté: 53. Rebić, 80. Modrić, 90+1. Rakitić

Sestavy

Domácí: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (56. Pavón), Mascherano, E. Pérez (68. Dybala), Acuňa – Messi (C), Agüero (54. Higuaín), Meza.

Hosté: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić (57. Kramarić), Modrić (C), Perišić (82. Kovačić) – Mandžukić (90+3. Ćorluka).

Náhradníci

Domácí: Ansaldi, Armani, Banega, Biglia, Di María, Dybala, Fazio, Guzmán, Higuaín, Lo Celso, Pavón, Rojo

Hosté: Badelj, Bradarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Kalinić, Kovačić, Kramarić, Livaković, Pivarić, Pjaca

Karty

Domácí: Mercado, Otamendi, Acuňa

Hosté: Rebić, Mandžukić, Vrsaljko, Brozović

Rozhodčí

Irmatov – Rasulov, Saidov (všichni Uzbekistán)

Stadion

Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod)

Návštěva

43319 diváků

Fotbalisté Chorvatska na mistrovství světa porazili 3:0 Argentinu a po druhém vítězství si v předstihu zajistili postup do osmifinále. O jejich vítězství v Nižním Novgorodu rozhodli po přestávce Ante Rebič, Luka Modrič a Ivan Rakitič. Vicemistrům světa před posledním kolem naopak hrozí, že skončí už v základní skupině.

V prvním poločase jako první zahrozili Chorvati. Už v páté minutě se na pravé straně uvolnil Perišič, ale s jeho střelou na vzdálenější tyč si poradil brankář Caballero. Ve 13. minutě na druhé straně našel Messi zpětnou přihrávkou Mezu, který ale neprostřelil obránce Vrsaljka.

Ve 21. minutě chorvatského brankáře Subašiče vystrašil Acuňa, protože jeho nepovedený centr skončil na břevně. Po půlhodině hry dělily Argentinu centimetry od vedení. Zmatky v chorvatské obraně korunoval zaváháním Vrsaljko, ale Pérez z deseti metrů těsně minul prázdnou branku.

Radost Chorvatských hráčů po třetí brance do sítě Argentiny
Radost Chorvatských hráčů po třetí brance do sítě Argentiny

Poslední šance úvodního velmi tvrdě hraného dějství patřila vzápětí Chorvatsku. Argentinská obrana zapomněla při centru na zcela volného Mandžukiče, který ale chybu nepotrestal a zblízka hlavičkoval těsně vedle pravé tyče.

Po přestávce už chorvatští fotbalisté další obrovskou hrubku Argentinců potrestali. V 53. minutě brankář Caballero místo odkopu na jistotu před dotírajícím Rebičem zvolil technický oblouček, který ale posadil přímo na nohu chorvatského útočníka, který z voleje otevřel skóre.

Argentinský trenér Sampaoli poslal na hřiště Higuaína, který hned mohl být u vyrovnávací akce. Po přihrávce za obranu dal míč pod sebe na Péreze, který střílel z voleje přímo do Subašiče. Za Chorvaty zahrozil opět Mandžukič, když v náročné pozici hlavičkoval těsně vedle.

DEBATA MS: Argentinci příliš spoléhají na Messiho, Chorvaté hrají kolektivně, shodují se Horňák s Podaným
Video se připravuje ...

Argentina sice převzala iniciativu, ale šance nepřicházely. A tak uhodilo na druhé straně. V 80. minutě po individuální akci vystřelil chorvatský kapitán Modrič zpoza vápna a na jeho povedenou ránu k tyči Caballero nedosáhl. Chvíli nato Rakitič trefil z přímého kopu spojnici.

Frustrovaní Argentinci už v závěru spíš faulovali, než hráli a přišel třetí trest. V první minutě nastavení Caballero vyrazil Rakitičovu střelu přímo ke Kovačičovi, který vrátil míč záložníkovi Barcelony a ten už neměl problém uklidit ho do odkryté branky. Připravil tak Argentině nejvyšší porážku v základní skupině šampionátu od roku 1958, kdy podlehla 1:6 Československu.

Chorvatsku patří v tabulce skupiny D s šesti body a se skóre 5:0 první místo, Argentina má po dvou zápasech jen bod. Stejně je na tom nováček šampionátu Island, který má však k dobru páteční zápas s poslední Nigérií. Afričané jsou zatím bez bodu.

Podaný o chybě Caballera: Je mi ho úpřimně líto, prohra půjde na jeho vrub
Video se připravuje ...

DEBATA MS: Experti Horňák a Podaný hodnotí 1.poločas duelu Argentina-Chorvatsko
Video se připravuje ...

DEBATA MS: Komu více věří Horňák a Podaný v duelu Argentiny s Chorvatskem?
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigérie 3 1 0 2 3:4 3
4. Island 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud