22. června 2018 • 09:44

Kouč Sampaoli čelil ostré kritice: Jsme zlomení, tým nespolupracuje s Messim

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekala se kritika. Jakou měrou se ale zástupci argentinských médií trefovali po prohře s Chorvatskem 0:3 do trenéra Jorgeho Sampaoliho, to se jen tak nevidí. „Už dlouho jsem takovou prohru nezažil a bolí to o to víc, když máte na sobě reprezentační dres. Bolí to hodně, ale o ostudě bych nemluvil,“ uvedl extravagantní kouč. Jeho tým je na hraně vyřazení, ze dvou zápasů sebral jediný bod a postup do osmifinále nemá ve svých rukou.



Nejdříve remíza 1:1 s Islandem, nyní vysoká porážka s Chorvatskem 0:3. Argentina nepřijela na světový šampionát do Ruska v dobrém rozpoložení. „Odpovědnost za porážku nesu já, protože připravuji taktiku. Kdybych přišel s jiným plánem, třeba by to dopadlo jinak,“ vzal Sampaoli odpovědnost po čtvrtečním výbuchu na sebe.

Charismatický kouč zatím nenašel ideální taktiku, nefunguje obrana, ani útok, kupí se individuální chyby, kterým vévodí kiks brankáře Caballera, po kterém šli Chorvati do vedení. Nepovedená kvalifikace, kterou hattrickem zachraňoval až v posledním zápase v Ekvádoru Lionel Messi , nebyla rozhodně náhodou.

Fanoušci sledují Messiho smutek při utkání proti Chorvatsku
Fanoušci sledují Messiho smutek při utkání proti Chorvatsku

„Vždycky chci, aby hráči nastupovali na pozicích, kde hrají nejlépe. V případě tvůrce hry se nám to nepovedlo a to se podepsalo i na výkonu Lea Messiho. Navíc tým s ním nespolupracuje tak, jak jsme očekávali. Jako trenéři to musíme napravit a zabojovat v posledním zápase o postup,“ doufá Sampaoli v lepší zítřky.

Argentinský kouč dostával na pozápasové tiskové konferenci hroznou čočku od zástupců médií z vlastní země. „V první řadě prosím fanoušky o odpouštění,“ snažil se nejdříve omluvit příznivcům. „Jsme emočně zlomení. Chtěli jsme dostat Chorvaty pod tlak a hrát na jejich půlce. Ale první gól nás zlomil a už jsme nenašli odpověď na zbývající průběh zápasu," dodal.

Otázky mířily také na hrubou chybu brankáře Willyho Caballera, který v úvodu druhého poločasu doslova daroval úvodní branku utkání Ante Rebićovi. „Jsem ten, kdo musí udělat klíčová rozhodnutí. Klíč k naší porážce souvisí s mou zodpovědností, protože jsem trenér. Měl jsem věci nastavit jinak, možná lépe,“ neházel Sampaoli vinu na svého svěřence.

Sampaoli se po zápase samozřejmě nevyhnul porovnání Messiho a Cristiana Ronalda . „Cristiano je výborný hráč a hodně toho dokázal s klubem i reprezentací. Nyní je velmi těžké porovnávat tyhle dva hráče, protože realita argentinské sestavy ovlivňuje hodnocení. Leo je v obtížné pozici, protože sestava s ním neladí,“ snažil se zůstat nad věcí.

Argentina je nyní v obtížné situaci. Po dvou zápasech má na svém kontě pouhý bod a situaci ve skupině D už nemá ve svých rukou. Messimu a spol. byse v pátek hodila výhra Nigérie nad Islandem, pak by Argentincům stačilo v závěrečném utkání právě Afričany porazit a případně mít lepší skóre při shodě bodů s Islandem. Páteční neprohra Islandu ale téměř zabouchává Jihoameričnaům dveře do play off.

Góly

Domácí:

Hosté: 53. Rebić, 80. Modrić, 90+1. Rakitić

Sestavy

Domácí: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (56. Pavón), Mascherano, E. Pérez (68. Dybala), Acuňa – Messi (C), Agüero (54. Higuaín), Meza.

Hosté: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić (57. Kramarić), Modrić (C), Perišić (82. Kovačić) – Mandžukić (90+3. Ćorluka).

Náhradníci

Domácí: Ansaldi, Armani, Banega, Biglia, Di María, Dybala, Fazio, Guzmán, Higuaín, Lo Celso, Pavón, Rojo

Hosté: Badelj, Bradarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Kalinić, Kovačić, Kramarić, Livaković, Pivarić, Pjaca

Karty

Domácí: Mercado, Otamendi, Acuňa

Hosté: Rebić, Mandžukić, Vrsaljko, Brozović

Rozhodčí

Irmatov – Rasulov, Saidov (všichni Uzbekistán)

Stadion

Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod)

Návštěva

43319 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigérie 3 1 0 2 3:4 3
4. Island 3 0 1 2 2:5 1

Podaný o chybě Caballera: Je mi ho úpřimně líto, prohra půjde na jeho vrub
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud