25. června 2018 • 21:55

Španělsko – Maroko 2:2. Remízu zachránilo favoritům až video

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska se stali dalším osmifinalistou mistrovství světa. V závěrečném třetím utkání skupiny B zachránili v nastavení remízu 2:2 s již vyřazeným Marokem a postoupili z prvního místa o skóre před Portugalskem. Svěřenci trenéra Fernanda Hierra v nedělním osmifinále vyzvou domácí Rusko. Zároveň si Španělé prodloužili sérii bez prohry na 23 zápasů.



Maročan Chálid Butaíb sice ve 14. minutě v Kaliningradu otevřel skóre, ale Španělé rychlé vyrovnali díky Iscovi. V 81. minutě vrátil outsiderovi vedení střídající Júsuf Nasjrí. V první minutě nastavení pak vyrovnal další náhradník Iago Aspas, jehož trefu potvrdil až videorozhodčí. Španělský tým prodloužil svou sérii bez porážky na 23 utkání a na MS postoupil ze skupiny po osmi letech.

Maroko, které nastoupilo překvapivě bez kapitána a stopera Benatíi, se ve 14. minutě ujalo vedení. Butaíb využil nedorozumění mezi Ramosem a Iniestou a po samostatném úniku překonal De Geu. Pro africký tým to byl premiérový gól na ruském turnaji.

Už za pět minut favorité rozebrali obranu soupeře a vyrovnali. Předchozí zaváhání napravil Iniesta, který vrátil míč na Isca a záložník Realu Madrid si v jasné pozici poradil.

Španělskou obranu po další obrovské chybě mohl znovu potrestat Butaíb, ale marocký útočník svůj druhý nájezd nezvládl a De Geu už zblízka nepropálil.

Isco slaví vyrovnávací branku do sítě Maroka
Isco slaví vyrovnávací branku do sítě Maroka

Mistři světa z roku 2010 měli převahu a soupeře, jenž dostal za první poločas čtyři žluté karty, téměř nepustili k míči. Busquets sám před brankou hlavičkoval nad břevno, těsně před pauzou v dobré šanci neuspěl ani Diego Costa a ve skluzu ideálně netrefil míč.

Maročané do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji a Amrabat v 55. minutě z dálky napálil spojnici tyče a břevna. Španělé se vzpamatovali a převzali iniciativu. Iscovu hlavičku z brankové čáry odvrátil obránce Saís, z rohu potom Piqué hlavičkoval těsně vedle.

Další akce "La Roja" však byly pomalé a kostrbaté a devět minut před koncem opět selhala španělská defenziva. Ramos při rohu neuhlídal Nasjrího, jenž se hlavou trefil do horního růžku.

Maročané však senzační vítězství neudrželi. V nastavení skóroval patičkou Aspas po Carvajalově centru. Rozhodčí ještě situaci zkoumal na videu, které vyloučilo domnělý ofsajd španělského útočníka.

Góly

Domácí: 19. Isco, 90+1. Aspas

Hosté: 14. Butaíb, 81. Nasjrí

Sestavy

Domácí: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Th. Alcântara (74. Asensio) – D. Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta – D. Costa (74. Aspas).

Hosté: Munír – Dirár, M. da Costa, Saïss, Hakimí – El Ahmádí, Busufa (C) – N. Amrabat, Bilhanda (63. Fadr), Zijach (85. Buhaddúz) – Butaíb (72. Nasjrí).

Náhradníci

Domácí: Fernández, Ñíguez, Koke, Rodrigo, Vázquez, Odriozola Arzallus, Arrizabalaga, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio, Reina

Hosté: Bunú, Mendyl, Benatia, El Kábí, Fadr, Harít, Nasjrí, Buhaddúz, Amrabat, Carcela-González, Tadnautí, Aït Bennasser

Karty

Hosté: El Ahmádí, N. Amrabat, M. da Costa, Busufa, Munír, Hakimí

Rozhodčí

Irmatov – Rasulov, Sajdov (vš. UZB)

Stadion

Kaliningrad stadion (Kaliningrad)

Návštěva

33 973 diváků

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 3 1 2 0 6:5 5
2. Portugalsko 3 1 2 0 5:4 5
3. Írán 3 1 1 1 2:2 4
4. Maroko 3 0 1 2 2:4 1

Isco slaví vyrovnávací branku do sítě Maroka
Isco slaví vyrovnávací branku do sítě Maroka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud