25. června 2018 • 22:00

Írán – Portugalsko 1:1. Ronaldo nedal penaltu, pak se bál o postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama až do konce! Fotbalisté Portugalska remizovali v posledním zápase s Íránem 1:1 a uhájili postup do osmifinále mistrovství světa. Brankový účet otevřel v prvním poločase krásnou střelou šajtlí Ricardo Quaresma. V tom druhém neproměnil penaltu Cristiano Ronaldo, naopak v nastaveném čase tuto možnost využil íránský Karim Ansarifard. A i když měl Irán v úplném závěru ještě jednu obrovskou šanci, z postupového výsledku se radovalo Portugalsko, které narazí na Uruguay.



Portugalsko mělo podle očekávání od začátku navrch a už ve třetí minutě musel zasahovat Baíranvánd po Ronaldově střele. V deváté minutě si íránský gólman vybral slabší chvilku, nejistě vyboxoval míč jen na vápno, ale Mário pohotovou ranou odkrytou branku netrefil. Írán zahrozil až po půlhodině hry, kdy Ezatolahí hlavičkoval přímo do brankáře Patrícia.

Ronaldo poté tvrdě vypálil z dálky, ale skóre se měnilo až ve 45. minutě. Quaresma si vyměnil míč s Adrienem Silvou a následně skóroval z hranice vápna nádhernou střelou šajtlí do horního rohu. Pro portugalský výběr to byl pátý gól na turnaji, ale první, který nedal Ronaldo.

Hvězdný útočník Realu Madrid se mohl prosadit v 53. minutě, kdy ho fauloval Ezatolahí a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil rekordní 19. penaltu na tomto mistrovství. Jenže brankář Baíranvánd střelu k pravé tyči vyrazil a připravil Ronalda o pátý gól, kterým by se dotáhl na nejlepšího střelce Angličana Kanea.

Írán se do šancí příliš nedostával, přesto dokázal zápas zdramatizovat. V nastaveném čase rozhodčí po konzultaci s videem nařídil pokutový kop za ruku Cédrica a Ansárífárd vyrovnal. Amirí měl pak možnost stát se íránským hrdinou, ale v koncovce selhal.

Portugalsko získalo pět bodů stejně jako Španělsko, ale kvůli menšímu počtu vstřelených branek obsadilo druhou příčku v tabulce. Írán skončil o bod třetí a poslední bylo s jedním bodem Maroko.

Podívejte se na rozpis play off MS 2018>>

Góly

Domácí: 90+3. Ansárífárd

Hosté: 45. Quaresma

Sestavy

Domácí: Baíranvánd – Rezaeian, Hosejní, Púralígandží, Hadžsáfí (C) (56. Mohammadí) – Taremí, Džahánbachš (70. Ghoddos), Ezatolahí (76. Ansárífárd), Ebrahimí, Amirí – Azmún.

Hosté: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma (70. B. Silva), W. Carvalho, Adrien Silva, Mário (84. Moutinho) – André Silva (90+6. Guedes), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Abadzáde, Mazáherí, Dadžagá, Ghoddos, Ghúčanedžhád, Chanzáde, Mohammadí, Montazerí, Shojaei, Torabí, Ansárífárd

Hosté: Beto, Lopes, Alves, Dias, Fernandes, Fernandes, Guedes, Martins, Moutinho, Rui, Pereira, Silva

Karty

Domácí: Hadžsáfí, Azmún

Hosté: Guerreiro, Quaresma, Ronaldo, Soares

Rozhodčí

Cáceres – Cardózo, Zorilla (vš. Paraguay)

Stadion

Mordovia Arena (Saransk)

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 3 1 2 0 6:5 5
2. Portugalsko 3 1 2 0 5:4 5
3. Írán 3 1 1 1 2:2 4
4. Maroko 3 0 1 2 2:4 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud