21. listopadu 2022 • 10:45

Valencia o výhře snil od losu, má blízko k rekordu. Co jeho zranění?

Autor: ČTK, adl, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ekvádorec Enner Valencia snil od dubnového vylosování skupin fotbalového mistrovství světa v Kataru o vítězství v zahajovacím utkání proti domácímu výběru. Nedělní triumf 2:0 nad pořadatelskou zemí zajistil historicky nejlepší střelec Ekvádoru dvěma brankami. Doufá, že kvůli zdravotním problémům nepřijde o páteční duel s Nizozemci.



„Vzpomínám si, že od vylosování jsem mnohokrát snil o výhře v zahajovacím duelu. Je to sen, že jsem skóroval a pomohl svému týmu ke třem bodům,“ řekl Valencia na tiskové konferenci.

Třiatřicetiletý útočník Fenerbahce Istanbul se prosadil už ve třetí minutě, kvůli ofsajdu ale gól neplatil. V 16. minutě skóroval z penalty, za další čtvrthodinu stanovil konečný výsledek přesně umístěnou hlavičkou k tyči.

„Podařilo se nám dát dva rychlé góly, které nám pomohly kontrolovat zápas a získat tři body. Věříme, že se můžeme dostat daleko a že budeme předvádět dobré výkony,“ uvedl Valencia, jenž si za reprezentaci připsal 37 zásahů.

Katar - Ekvádor: Gól Valencii zrušil kontroverzní ofsajd
Video se připravuje ...

Na světovém šampionátu zaznamenal posledních pět branek Ekvádoru. Třikrát se trefil na turnaji v roce 2014 v Brazílii a jeden gól ho dělí od rekordu. Dát šest branek své země na světovém šampionátu za sebou se povedlo Portugalci Eusébiovi (1966), Italovi Paolu Rossimu (1982) a Rusovi Olegu Salenkovi (1994).

V závěru první půle Valenciu po jednom ze soubojů lékaři ošetřovali. Přestože se na hřišti objevila i nosítka, vystřídal nakonec až v 77. minutě. „Cítím mírnou bolest v koleně a kotníku. Doktoři se na to podívají a uvidí, nakolik je to vážné. Doufám, že proti Nizozemsku budu hrát,“ podotkl někdejší hráč West Hamu nebo Evertonu.

Trenér Gustavo Alfaro je o jeho startu přesvědčený. „Enner proti Nizozemsku nastoupí. O tom není třeba pochybovat,“ prohlásil šedesátiletý Argentinec.

Z úvodního vítězství měl velkou radost, nechtěl ho ale přeceňovat. „Je důležité vyhrát první zápas, obzvlášť s Katarem. Máme velmi mladý tým, ale hráči byli zodpovědní a pochopili, jak porazit Katar. Je to důležité, ale ne určující vítězství. Z historie víme, že některé týmy navzdory úvodní výhře dál nepostoupily,“ konstatoval Alfaro, jehož svěřenci zakončí skupinu proti Senegalu.

Ekvádor Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 16. E. Valencia, 31. E. Valencia

Sestavy

Domácí: aš-Šíb – Ró-Ró, ar-Ráwí, Chúchí, A. Hasan, Ahmad – al-Hajdús (C) (72. Waad), Búdijáf, Hátem – Alí (72. Muntari), Afíf.

Hosté: Galíndez – An. Preciado, Fé. Torres, Hincapié, Estupiñán – Plata, J. Méndez, M. Caicedo (90. Franco), Ibarra (68. Sarmiento) – E. Valencia (C) (77. Cifuentes), Estrada (90. Kev. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Muntari, Hasan, Waad, al-Hadžrí, Muhammad, Baršam, Madibo, al-Hadramí, Asadalla, Salmán, Cheder, Aláildín, Munír, Táriq, Džábir

Hosté: Preciado, Porozo, Reasco, Arboleda, Pacho, Cifuentes, Arreaga, Ramírez, Palacios, Mena, Franco, Gruezo, Domínguez, Rodríguez, Sarmiento

Karty

Domácí: aš-Šíb, Alí, Búdijáf, Afíf

Hosté: M. Caicedo, J. Méndez

Rozhodčí

Orsato (ITA) – Carbone (ITA), Giallatini (ITA)

Stadion

Al Bayt Stadium, Al Khor

Návštěva

67 372 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 2 1 0 5:1 7
2. Senegal 3 2 0 1 5:4 6
3. Ekvádor 3 1 1 1 4:3 4
4. Katar 3 0 0 3 1:7 0

ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 11. 2022
15:59
24. 11. 2022
Brazílie

Exmistr světa Ronaldo nebude mít kvůli nákaze koronavirem možnost podpořit své krajany při vstupu do fotbalového mistrovství světa přímo z hlediště. Po pozitivním testu nesmí na stadion v Lusailu, kde se „Kanárci“ dnes večer utkají se Srbskem, takže palce bude držet u televizní obrazovky v hotelu v Dauhá.

Zprávy ze dne 24. 11. 2022
15:20
24. 11. 2022
 

Švýcarský útočník Breel Embolo prvním gólem na mistrovství světa vystřelil týmu hubené vítězství 1:0 nad Kamerunem. Z úcty k africké zemi, z níž pochází oba jeho rodiče, však rodák z kamerunského Yaoundé branku neslavil.

Švýcarský útočník Breel Embolo neoslavil svůj gól proti Kamerunu, odkud pochází jeho rodiče
VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 11. 2022
14:39
24. 11. 2022
 

Zástupci ruského národního týmu popřáli hodně štěstí na MS „bratrům“ Srbům, kteří vstoupí do turnaje zápasem proti pětinásobným šampionům Brazilcům. Rusko a Srbsko mají tradičně vřelé vztahy, i když v září srbský prezident Aleksandar Vučič uvedl, že neuzná výsledky referend konaných ve čtyřech ukrajinských regionech částečně okupovaných ruskou armádou. „Hodně štěstí na mistrovství světa. Věříme ve váš úspěch, bratři,“ napsali představitelé ruského týmu na sociálních sítích. Ruští fotbalisté byli kvůli invazi vojsk na Ukrajinu z účasti v kvalifikačním play off vyřazeni. Podle agentury Reuters se dá očekávat, že část srbských fanoušků přijde na stadionu v Lusailu s ruskými vlajkami. Pravidla tím neporuší, pokud žádný z praporů nebude obsahovat ruské armádní symboly.

Zprávy ze dne 24. 11. 2022
12:15
24. 11. 2022
Anglie

Anglický kapitán Harry Kane měl po výhře 6:2 nad Íránem problémy s nakopnutým kotníkem, jeho start proti USA byl v ohrožení. Ale nakonec bude trenérovi k dispozici. „Je dobrý. Teď pracoval trochu víc individuálně, ale už se vrátí do tréninku s týmem a na zápas (v pátek od 20:00) bude dobrý," uvedl Gareth Southgate.

Harry Kane s bolestivou grimasou
Zprávy ze dne 24. 11. 2022
12:09
24. 11. 2022
 

Ale dovolená se může ještě protáhnout... Japonci totiž vstoupili do turnaje vítězstvím 2:1 nad Německem a mohou pomýšlet na postup ze skupiny E.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud