23. listopadu 2022 • 16:00

SESTŘIH: Německo - Japonsko 1:2. Další šokující obrat! Góly v závěru

Autor: iSport.cz
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další velké překvapení na MS v Kataru! Úvodní zápas nevyšel po Argentině ani Německu, které podlehlo Japonsku 1:2. Němci přitom dlouho vedli po penaltě Ilkaye Gündogana. Pak ale přišla řada spálených šancí a nakonec obrat po trefách v 75. a 83. minutě. Prosadili se Ricu Doan a Takuma Asano.



Japonsko zdolalo dnešního soupeře poprvé v historii a postaralo se o druhé velké překvapení na úkor jednoho z favoritů turnaje. Už v úterý Saúdská Arábie zdolala 2:1 Argentinu.

Čtyřnásobní mistři světa Němci nezvládli vstup do turnaje stejně jako v roce 2018, kdy na úvod nestačili na Mexiko. Na šampionátu v Rusku nakonec nepostoupili ze skupiny. Ve druhém kole je v neděli čeká šlágr proti Španělům. Japonsko se utká s Kostarikou.

Německý tým na sebe strhl pozornost už před úvodním hvizdem, protože při týmové fotce si hráči zakryli ústa. Gesto bylo reakcí na zákaz ze strany FIFA, která nepovolila duhové kapitánské pásky na podporu kampaně proti diskriminaci.

Favorit od začátku zápasu dominoval, v první půli měl míč na kopačkách 72 procent hracího času a z tlaku vytěžil i vedoucí branku. Po půlhodině japonský gólman Gonda podrazil a následně ještě zalehl ve vápně Rauma a Gündogan z penalty s přehledem vstřelil 17. gól v národním týmu.

Německo - Japonsko: Penalta! Gündogan bez problému proměnil, 1:0
Video se připravuje ...

Po změně stran mohl po skvělé individuální akci zvýšit Musiala, po prokličkování obranou ale z ideální pozice přestřelil. Ještě větší šanci měl po hodině hry opět Gündogan, který trefil technickým obstřelem tyč. V 70. minutě navíc zazářil Gonda, jenž vychytal v krátkém sledu čtyři velké šance.

Japonci ale po několika střídáních ožili a právě noví hráči na hřišti obstarali vyrovnání. V 73. minutě ještě Neuer reflexivně zlikvidoval Asanovu tečovanou střelou, o chvíli později už ale vyrazil Minaminův křižný pokus jen k Doanovi a ten pohodlně zakončil do prázdné brány. Záložník Freiburgu dal čtvrtý gól v národním týmu.

Také druhou branku a obrat zařídil hráč z bundesligy. Útočník Bochumi Asano si zpracoval za obranou dlouhý Itakurův nákop, prodral se přes Schlotterbecka před bránu a z velkého úhlu ránou pod břevno prostřelil Neuera. Asanova osmá reprezentační trefa znamenala srovnání vzájemné bilance obou týmů a teprve druhou německou porážku v 17. zápase pod vedením kouče Flicka.

Německo - Japonsko: Další nečekaný obrat! Doan a Asano zpražili favorita
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33. Gündoğan

Hosté: 75. Doan, 83. Asano

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gündoğan (67. Goretzka) – Müller (67. Hofmann), Musiala (79. Götze), Gnabry (90. Moukoko) – Havertz (79. Füllkrug).

Hosté: Gonda – Sakaj (75. Minamino), Jošida (C), Itakura, Nagatomo (57. Mitoma) – Endo, Tanaka (71. Doan) – D. Ito, Kamada, Kubo (46. Tomijasu) – Maeda (57. Asano).

Náhradníci

Domácí: ter Stegen, Trapp, Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Füllkrug, Ginter, Goretzka, Götze, Günter, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Sané

Hosté: Kawašima, Schmidt, Ito, Jamane, Taniguči, Tomijasu, Doan, Mitoma, Morita, Soma, Šibasaki, Asano, Mačino, Minamino, Ueda

Rozhodčí

Barton – Morán, Zeegelaar

Stadion

Khalifa International Stadium, Ar-Rayyan (Dauhá)

Návštěva

42 608 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Japonsko 3 2 0 1 4:3 6
2. Španělsko 3 1 1 1 9:3 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Kostarika 3 1 0 2 3:11 3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud