24. listopadu 2022 • 23:30

Brazílie: TOP gól i strach o Neymara. Podřizuje se týmu, to dřív nebylo, řekl Levý

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katar hltal skvělé představení hlavního favorita! Ve velkém stylu do světového šampionátu vstoupili Brazilci. Nepříjemné Srbsko svalili na úvod skupiny G po výborném výkonu 2:0, soupeři nedovolili jedinou střelu na bránu. Oba zásahy obstaral útočník Tottenhamu Richarlison. Akci před první brankou rozjel Neymar, dvě asistence zapsal Vinícius. Radost z výborného výkonu kalí zranění největší brazilské hvězdy, Neymar střídal kvůli pohmožděnému kotníku.



Brazilci přiletěli do Kataru nažhavení a řádně připravení. Ofenzivní hvězdy hrají ve formě a s chutí, na rozdíl od argentinské party Lionela Messiho , která ostudně zaváhala proti Saúdské Arábii (1:2). Proti Srbsku odehráli famózní zápas a ukázali, jak moc touží po zisku velké trofeje.

„Nejhezčí zápas dosavadního průběhu mistrovství, Brazilci předčili veškerá očekávání. Podali fantastický výkon v defenzivě i ofenzivě, neskutečně jsem se bavil,“ rozplýval se ve Studiu iSport.cz trenér a fotbalový expert Stanislav Levý. „Po prvním zápase bych je určitě nepasoval na mistra světa. Ale z favoritů měli asi nejsilnějšího soupeře. Kostarika byla pro Španělsko sparingpartner, Franice porazila Austrálii. Jednoznačně na mě udělali největší dojem.“

Zápas rozhodly dva povedené momenty z druhého poločasu. První akci rozjel Neymar , míč po střele Viníciuse zakončil Richarlison. Útočník Tottenhamu obstaral i luxusní druhou branku.

Zrodil se nejkrásnější gól dosavadního průběhu šampionátu.

Brazílie - Srbsko: Nádherný gól Richarlisona pojistil kanárkům vedení, 2:0
Video se připravuje ...

Vinícius se uvolnil na levé straně a nacentroval do vápna. Richarlison se pověsil do vzduchu a zády k bráně akrobaticky nůžkami zakončil. Míč trefil naprosto dokonale a umístil ho přesně k tyči. „V průběhu zápasu nebyl tolik vidět, ale dvakrát byl na správném místě. Jakým způsobem zakončil u druhé branky, jasně mluví o jeho kvalitách,“ smekl Levý.

Trenér Tite nachystal rozestavení s největší hvězdou Neymarem v záloze, aby na plac dostal další ofenzivní borce před něj. Třicetiletý lídr týmu vyšvihl parádní výkon, kaňkou zůstává nepříjemné zranění – Neymar opustil hřiště jedenáct minut před koncem a na střídačce ledoval kotník.

„Neymar má bolavou distorzi pravého kotníku. Je v šoku, okamžitě jsme začali léčbu hned na lavičce. Ted je u fyzioterapeutů, budeme se mu věnovat 24 hodin denně. Uvidíme, jak to bude vypadat zítra. Teď musíme počkat, jak noha zareaguje,“ upřesnil krátce po utkání lékař brazilského týmu Rodrigo Lasmar.

Fanouškům „kanárků“ naskočily nemilé vzpomínky z domácího mundialu před osmi lety, kdy klíčová postava mužstva kvůli zranění turnaj nedohrála, Brazilci skončili čtvrtí. „Je nenahraditelný i v tom, že se podřizuje mužstvu, to dřív u Brazilců nebylo. Ukázal, že chce za každou cenu titul, stejně jako jeho spoluhráči,“ komentoval Levý.

Sazka a její fotbalová novinka – online los Fotbalový duel. Rozehrajte s ním zápas a vyhrajte až 900 000 Kč na www.sazka.cz/fotbal.

Neymarova absence může způsobit Brazilcům pohromu, byť v týmu mají nepřeberné množství ofenzivních hvězd. Jenže Neymar je jen jeden. „Rozhodl se zůstat na hřišti a pomoct týmu. Ještě dalších jedenáct minut vydržel na hřišti po zranění. Dál už to nešlo, musel být střídán. Ale jsme si jistí, že bude v turnaji pokračovat,“ prohlásil trenér Tite.

Od prvních minut proti Srbsku hráli Brazilci svižný, pohledný fotbal. Aktivní presink, zajímavé kombinace, rychlé akce. Zatímco Raphinhu dvakrát skvěle vychytal Vanja Milinkovič-Savič, proti zakončení Richarlisona už neměl nárok. Útočník Tottenhamu poprvé udeřil po hodině hry, podruhé rozvlnil síť o jedenáct minut později. „Senzační gól,“ ocenil Brazilcův kumšt známý anglický glosátor a někdejší vynikající střelec Gary Lineker.

Richarlison prožil výbornou sezonu v Evertonu, kde za 30 utkání nasbíral 10 gólů a pět asistencí. V létě po něm sáhl ambiciózní Tottenham. Za 25letého Brazilce zaplatil 50 milionů liber, dalších deset může poslat na bonusech. Jenže po velkém transferu se Richarlison zasekl, v aktuálním ročníku Premier League zůstává bez gólu. Před turnajem v Kataru se navíc zranil a do poslední chvíle nebylo jasné, zda se dá dohromady a nabere potřebnou formu.

Zápas se Srbskem ale nabídl jasnou odpověď, po zásluze se stal mužem zápasu. Brazílii pomohl k třem důležitým bodům a nasměroval favorita k postupu ze skupiny.

SESTŘIH: Brazílie - Srbsko 2:0. Richarlison hrdinou, trefil gól turnaje
Video se připravuje ...

Brazílie Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 62. Richarlison, 73. Richarlison

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Danilo, Thi. Silva (C), Marquinhos, Sandro – Casemiro, Paquetá (75. Fred), Neymar (79. Antony) – Raphinha (87. Martinelli), Richarlison (79. Jesus), Vinícius Júnior (75. Rodrygo).

Hosté: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (57. Radonjić), Lukić (66. Lazović), Gudelj (57. Ilić), Mladenović (66. Vlahović) – Tadić (C), A. Mitrović (83. Maksimović), S. Milinković-Savić.

Náhradníci

Domácí: Weverton, Ederson, Bremer, Militao, Telles, Fred, Fabinho, Guimarães, Antony, Jesus, Martinelli, Pedro, Rodrygo, Alves, Ribeiro

Hosté: Dmitrović, Rajković, Babić, Eraković, Mitrović, Djuričić, Grujić, Ilić, Kostić, Lazović, Maksimović, Račić, Jović, Radonjić, Vlahović

Karty

Hosté: Pavlović, Gudelj, Lukić

Rozhodčí

A. Faghani – M. Mansouri, M. Abolfazli

Stadion

Lusail Stadium.

Návštěva

88 103 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 11. 2022
19:00
19. 11. 2022
Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru

Redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Michal Kvasnica dorazil do Kataru, odkud bude přinášet rozhovory, reportáže a zajímavosti.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud